AcasăUtileMeteoMeteo, 21 iulie. Vreme caniculară și disconfort termic ridicat, în unele zone...

Meteo, 21 iulie. Vreme caniculară și disconfort termic ridicat, în unele zone din țară. COD GALBEN de la ANM

Meteo, 21 iulie. Vreme caniculară și disconfort termic ridicat, în unele zone din țară. COD GALBEN de la ANM (sursa foto: ziare.com)

Canicula va afecta, joi, mai multe zone ale țării, însă de vineri meteorologii anunță că valul de căldură se va extinde.

Pentru ziua de 21 iulie este valabilă o atenționare COD GALBEN de caniculă și disconfort termic ridicat, emisă de Administrația Națională de Meteorologie (ANM) încă din ziua precedentă. Sunt vizate județe din vestul și sud-vestul țării.

Județele aflate sub COD GALBEN

foto: meteoromania.ro

Conform meteorologilor, în Banat, Crișana, Oltenia și în sud-vestul Transilvaniei și al Munteniei vremea va fi caniculară, iar temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 35-37 de grade. Disconfortul termic va fi ridicat. „Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși local pragul critic de 80 de unități”, conform ANM.

Cerul va fi variabil, cu unele înnorări trecătoare în sud-est, după-amiaza, dar probabilitatea să plouă va fi redusă. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la munte, pe creste, dar și în jumătatea estică a teritoriului.

Joi, temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 28 și 37-38 de grade.

Vremea în București

Și în Capitală vremea va fi călduroasă, o o maximă ce se va situa în jurul a 34 de grade.

Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat.

252 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger