AcasăUtileMeteoMeteo, 21 ianuarie. Vremea se mai răcește în Capitală - temperatura maximă...

Meteo, 21 ianuarie. Vremea se mai răcește în Capitală – temperatura maximă de vineri

Meteo, 21 ianuarie. Vremea se mai răcește în Capitală - temperatura maximă de vineriMeteo, 21 ianuarie. Vremea se mai răcește în Capitală - temperatura maximă de vineri (sursa foto: impact.ro)

Vremea se răcește, vineri, față de ziua precedentă, în mai multe zone din țară, iar vântul nu va lipsi din peisaj, îndeosebi la munte.

Temperaturile maxime se vor situa între -5 și 6 grade Celsius.

Cerul va avea înnorări în general persistente în nord și nord-vest, dar și în zonele montane și submontane, unde vor mai cădea ninsori slabe. În restul teritoriului, înnorările vor fi temporare și precipitațiile izolate.

Atenționare COD GALBEN: viscol la munte, la peste 1600 de metri

Vântul va sufla slab și moderat, în zonele joase de relief, cu intensificări, pe alocuri, îndeosebi în nordul Moldovei, în sud-vestul Munteniei și în Oltenia.

Este în vigoare o atenționare COD GALBEN, emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie încă din ziua precedentă, pentru intervalul 20 ianuarie, ora 12 – 22 ianuarie, ora 10, prin intermediul căreia specialiștii ANM au anunțat că la munte, în special la altitudini de peste 1600 m, vântul va avea intensificări, cu rafale ce vor depăși 80…100 km/h, va fi viscol, vizibilitatea redusă și zăpada troienită.

Vremea în București

Și în Capitală mai scad temperaturile față de ziua precedentă, astfel că maxima se va situa în jurul valorii de 5 grade Celsius.

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare pe parcursul zilei, dar probabilitatea pentru precipitații se va menține redusă, anunță ANM. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în orele amiezii.