AcasăUtileMeteoMeteo, 20 iunie. Sunt anunțate ploi în mai multe zone din țară....

Meteo, 20 iunie. Sunt anunțate ploi în mai multe zone din țară. Sunt în vigoare avertizări de la ANM, inclusiv un COD PORTOCALIU

Meteo, 20 iunie. Sunt anunțate ploi în mai multe zone din țară. Sunt în vigoare avertizări de la ANM, inclusiv un COD PORTOCALIU (sursa foto: romaniatv.net)

Și în această ultimă zi a săptămânii sunt anunțate precipitații sub formă de ploaie, în mai multe zone din țară, astfel că umbrelele și pelerinele de ploaie se vor dovedi de folos și duminică, în zonele aflate sub avertizări meteo.

Astfel, până duminică, 20 iunie, la ora 23:00 rămâne în vigoare o avertizare COD GALBEN emisă de Administrația Națională de Meteorologie. Prin intermediul mesajului care a intrat în vigoare pe 19 iunie, ora 23:00, meteorologii anunță că în intervalul avut în vedere în Dobrogea, Moldova, estul Transilvaniei şi nordul Olteniei şi local în Muntenia, dar și în zona Carpaților Meridionali și Orientali va ploua însemnat cantitativ și vor fi perioade cu manifestări de instabilitate atmosferică.

Specialiștii ANM menționează că aversele vor avea și caracter torențial, și că pe alocuri vor fi însoțite de descărcări electrice și de intensificări de scurtă durată ale vântului. ”În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20…30 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp”, transmite sursa citată.

(foro: meteoromania.ro)

Județele aflate sub COD PORTOCALIU

De asemenea, până duminică seară târziu va fi în vigoare o avertizare COD PORTOCALIU de ploi abundente, valabilă tot din 19 iunie, ora 23:00, care vizează câteva județe din zona Moldovei.

Conform ANM, în județele Suceava, Neamț, Bacău, Vrancea şi zona de munte a judeţului Buzău va ploua abundent și se vor acumula cantități de apă de 40…50 l/mp și izolat 60…70 l/mp. Totodată, meteorologii au mai transmis că ”ploi local abundente vor fi şi în Dobrogea, precum și în celelalte judeţe din Moldova şi din estul şi nord-estul Munteniei”.

La nivel termic veștile sunt mai bune, decât cele vizând manifestările de instabilitate atmosferică. Astfel, în această ultimă zi a săptămânii, valorile maxime se vor încadra între 21 și 30 de grade Celsius, ajungând chiar spre 32 de grade în Câmpia de Vest, conform a1.ro.

Vremea în Capitală

Nici în București nu vor lipsi cu totul ploile. Dintr-o prognoză specială pentru București, transmisă de ANM, aflăm că vor fi înnorări temporar accentuate și perioade cu averse și descărcări electrice, mai intense și mai frecvente după-amiaza și seara.

De asemenea, nici vântul nu va lipsi din peisaj. Și va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în timpul ploilor. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 24 de grade Celsius.

74 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger