AcasăUtileMeteoMeteo, 2 martie. Cum va fi vremea, miercuri, în Capitală - temperatura...

Meteo, 2 martie. Cum va fi vremea, miercuri, în Capitală – temperatura maximă

Meteo, 2 martie. Cum va fi vremea, marți, în Capitală - temperatura maximă (sursa foto: radioconstanta.ro)

Vremea va fi rece pentru această dată din calendar, în cea mai mare parte a țării, chiar dacă temperaturile vor mai crește puțin, pe timpul zilei, în jumătatea estică. Nu vor lipsi nici precipitațiile, în unele cazuri fiind vorba de ninsori – așadar precipitații specifice iernii.

Cerul va avea temporar înnorări și se vor semnala precipitații local în nord-est și est, precum și pe arii mai restrânse în sud-est și doar pe alocuri în rest. Ele vor fi sub formă de ninsoare la munte, predominant ninsori în Transilvania, iar în Moldova, Muntenia, Dobrogea și Banat precipitații mixte, și mai ales sub formă de ploaie în celelalte regiuni.

Vântul, care va sufla în general slab și moderat, va avea unele intensificări la munte, în zona înaltă, dar și pe litoral, precum și în sudul Banatului și în Moldova.

Informare meteo de la ANM

La această oră este în vigoare o informare meteo emisă de ANM, valabilă din dimineața zilei de 1 martie și până pe 3 martie la ora 10, conform căreia „în intervalul menționat în jumătatea de est a țării, precum și în Carpații Orientali și Meridionali temporar va ninge, iar local se va depune strat de zăpadă”, iar „temporar vântul va avea intensificări în Moldova, Dobrogea, estul Munteniei, precum și în zona montană înaltă, cu viteze în general de 45…50 km/h, viscolind ninsoarea”.

Temperaturile maxime se vor situa între 0 și 9 grade Celsius.

Vremea în București

În Capitală se mai încălzește puțin, miercuri, față de intervalul anterior. Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, cerul va fi mai mult noros, iar trecător, în prima parte a intervalului, vor fi precipitații slabe, predominant sub formă de ninsoare.

Vântul va sufla slab până la moderat, iar temperatura maximă va fi de 4-6 grade.