AcasăUtileMeteoMeteo, 18 ianuarie. Intensificări ale vântului, în mai multe zone din țară...

Meteo, 18 ianuarie. Intensificări ale vântului, în mai multe zone din țară – COD GALBEN

Meteo, 18 ianuarie. Intensificări ale vântului, în mai multe zone din țară - COD GALBENMeteo, 18 ianuarie. Intensificări ale vântului, în mai multe zone din țară - COD GALBEN (sursa foto: observatorulph.ro)

La fel cum s-a întâmplat și în cursul zilei precedente, vântul va avea intensificări în mai multe zone din țară.

Este în vigoare o atenționare COD GALBEN emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie încă de luni, și care va fi în vigoare în această a doua zi a săptămânii, în intervalul 18 ianuarie, ora 08 – 18 ianuarie, ora 20.

Zonele aflate sub COD GALBEN

foto: meteoromania.ro

Conform meteorologilor, pe parcursul zilei de marți, vântul va continua să aibă intensificări în estul, centrul și local în sudul și sud-estul țării, dar și în zonele de munte. În timp ce în Carpații Meridionali, îndeosebi în zona înaltă, vor fi rafale de 90…110 km/h, viscolind ninsoarea, iar vizibilitatea va fi redusă, în Moldova, viteza vântului va atinge 60…85 km/h. Iar în Transilvania, Dobrogea, sudul Olteniei și local în Muntenia, vântul va sufla cu 55…60 km/h, conform ANM.

În nord, nord-est, centru și în zonele de munte pe arii restrânse va ninge viscolit. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, cu unele înnorări pe durata zilei în sud-est și în est, unde sunt posibile fulguieli.

Temperaturile maxime se vor situa între -3 și 7 grade.

Vremea în Capitală

În București, temperaturile scad ușor față de ziua precedentă. Cerul va fi mai mult senin. Nu va lipsi nici vântul, care va sufla în general moderat, cu 35…40 km/h, conform ANM.

Marți, temperatura maximă va fi de 4-6 grade Celsius.

53 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger