AcasăUtileMeteoMeteo, 18 februarie. Temperaturi de primăvară în aproape toată țara. Unde s-au...

Meteo, 18 februarie. Temperaturi de primăvară în aproape toată țara. Unde s-au anunțat 18 grade

vremea

Ziua de sâmbătă ne aduce vreme foarte caldă pentru această perioadă. În nord, în nord-vest şi în centru vor fi înnorări şi o să plouă, iar pe crestele munţilor va ninge viscolit.

În rest găsim vreme mai bună, dar vântul se intensifică aproape peste tot. Maximele pornesc de la 7 grade în depresiuni şi ajung la 18 grade pe partea sudică.

În Dobrogea şi Bărăgan găsim vreme schimbătoare şi caldă. Vântul are intensificări, iar în sudul Dobrogei ajunge la viteze de 65…70 de km/h. Temperaturile mai cresc faţă de vineri şi ajung la 14 grade.

Vremea în București

În Bucureşti vremea devine nefiresc de caldă şi se vor atinge 15-16 grade. Norii se risipesc treptat, însă după-amiaza se porneşte vântul. La noapte se face mai cald decât noaptea trecută şi minima ajunge la 6 grade – adică temperatura pe care ar trebui să o avem pe timpul zilei, în această perioadă.

Vremea la munte

La munte cerul rămâne acoperit şi apar precipitaţii sub toate formele – mai abundente în Apuseni şi în Orientali. În plus, vântul prinde putere şi, la altitudini mari, viscoleşte ninsoarea cu rafale de peste 120 de km/h. Temperaturile rămân ridicate pentru dată din calendar.

Vremea bună se pare că nu ține prea mult. De la începutul săptămânii viitoare se întoarce frigul. Și nu scăpăm nici de ploi.

„Vor fi și precipitații în zilele următoare, mai ales pe partea de nord, nord-est a teritoriului, apoi în nord-vestul, nordul, centrul țării în a doua parte a săptămânii, precipitații care, odată cu încălzirea vremii, în zonele joase vor fi mai ales sub formă de ploi. Deocamdată vom merge cu aceste temperaturi ridicate până la începutul săptămânii următoare, după care este de așteptat o răcire. Deocamdată nu avem semnalul că acea răcire va aduce temperaturi specifice gerului”, a precizat meteorologul Florinela Georgescu.

author avatar
Andreea Vlad