AcasăUtileMeteoMeteo, 18 februarie. E în vigoare un COD GALBEN de vânt, de...

Meteo, 18 februarie. E în vigoare un COD GALBEN de vânt, de la ANM – zonele vizate/Prognoza pentru Capitală

Meteo, 18 februarie. COD GALBEN de vânt - zonele aflate sub avertizarea ANM/Vești despre vremea din CapitalăMeteo, 18 februarie. COD GALBEN de vânt - zonele aflate sub avertizarea ANM/Vești despre vremea din Capitală (sursa foto: turdanews.ro)

Temperaturile mai scad ușor față de ziua precedentă, iar vântul își va face simțită prezența în peisaj în mai multe zone ale țării, fiind în vigoare avertizări de la ANM.

Cerul va fi temporar noros, pe timpul zilei, îndeosebi în est, sud-est și în centrul țării. Pe alocuri vor fi precipitații slabe, predominant sub formă de ploaie și lapoviță, iar la munte, la peste 1400 de metri, mai ales sub formă de ninsoare.

Avertizări de la ANM

Nu va lipsi nici vineri vântul. La această oră sunt în vigoare avertizări emise de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM). E vorba despre un COD GALBEN, valabil în intervalul 18 februarie, ora 02 – 18 februarie, ora 20, prin intermediul căruia meteorologii transmit că în Carpații Meridionali și Orientali vântul va avea intensificări, cu viteze în general de 70…80 km/h. Iar la altitudini mari în special în Carpații Meridionali și de Curbură, vântul va sufla tare, temporar va fi viscol, iar vizibilitatea scăzută.

foto: meteoromania.ro

Conform ANM, intensificări ale vântului se vor semnala local și în sudul, estul și centrul țării, cu viteze de 45…55 km/h, iar pe arii restrânse de peste 60 km/h.

De asemenea, e în vigoare și un COD PORTOCALIU, emis pentru intervalul 18 februarie, ora 02 – 18 februarie, ora 11, răstimp în care, conform ANM, la altitudini de peste 1700 de metri, în Carpații Meridionali și de Curbură, vântul va sufla tare, cu rafale de peste 100…120 km/h, va fi viscol puternic, zăpadă troienită și vizibilitate foarte scăzută.

Vineri, temperaturile maxime se vor încadra în general între 4 şi 14 grade Celsius.

Vremea în București

Dintr-o prognoză specială transmisă de ANM, aflăm că vineri în Capitală valorile termice se vor menține mai ridicate decât în mod obișnuit la această dată. Cerul va fi variabil, anunță meteorologii.

Temporar vântul va avea intensificări, cu viteze mai mari după-amiaza și seara, când rafalele vor avea în jur de 55 km/h. Temperatura maximă în București va fi de 13-14 grade.

96 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger