AcasăUtileMeteoMeteo, 17 martie. Temperaturile mai scad în Capitală

Meteo, 17 martie. Temperaturile mai scad în Capitală

Meteo, 17 martie. Temperaturile mai scad în Capitală (sursa foto: stiridinlume.ro)

Veștile despre temperaturile din a patra zi a săptămânii nu sunt tocmai bune, cel puțin pentru cei care sperau că primăvara își va face simțită prezența și în termometre, nu doar în calendar.

Astfel, joi, temperaturile maxime se vor încadra între 2 și 10 grade Celsius.

Pe parcursul zilei, cerul va avea înnorări temporare și nu vor lipsi precipitațiile. Acestea se vor semnala local în zona montană și pe arii mai restrânse în sud, vest și centru. Vor fi sub formă de ninsoare la munte, mixte în zona dealurilor sudice și mai ales sub formă de ploaie în rest.

Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în prima parte a zilei în sud-est, dar și la munte, pe creste.

Atenționări nowcasting COD GALBEN de la ANM

La această oră sunt în vigoare atenționări nowcasting COD GALBEN emise de Administrația Națională de Meteorologie în dimineața zilei de 17 martie, de vânt și, respectiv ceață, și valabile după cum urmează:

– de la ora 6:00 până la ora 9:00

In zona : Județul Constanta: zona de litoral;
Județul Tulcea: zona de litoral;

Se vor semnala : intensificări temporare ale vântului, cu rafale ce vor depăși 55 km/h.

– de la ora 3:00 până la ora 9:00

In zona : Județul Cluj: Cluj-Napoca, Turda, Câmpia Turzii, Baciu, Apahida, Florești, Viișoara, Mihai Viteazu, Tritenii de Jos, Frata, Cojocna, Ceanu Mare, Luna, Feleacu, Jucu, Moldovenești, Mociu, Călărași, Cămărașu, Căianu, Suatu, Petreștii de Jos, Săndulești, Ciurila, Tureni, Pălatca, Aiton, Ploscoș;

Se vor semnala : local ceață care determină scăderea vizibilității sub 200 m, izolat sub 50 m, ce va favoriza, în funcție și de condițiile locale, formarea ghețușului.

Vremea în Capitală

În Capitală vor mai scădea temperaturile, față de ziua precedentă, astfel că maxima se va situa în jurul a 6 grade Celsius.

Cerul va fi variabil, cu unele înnorări, pe timpul zilei, iar vântul va sufla în general moderat.