AcasăUtileMeteoMeteo, 17 iunie. Încă nu scăpăm de ploi. Ce vești sunt despre...

Meteo, 17 iunie. Încă nu scăpăm de ploi. Ce vești sunt despre temperaturi

Meteo, 17 iunie. Încă nu scăpăm de ploi. Ce vești sunt despre temperaturi (sursa foto: alba24.ro)

Ziua de joi aduce temperaturi destul de plăcute, însă sunt anunțate din nou și ploi. Așadar, nu sunt semne că se instalează vara, cu cer senin și soare strălucitor, tabloul specific, până la urmă, sezonului estival.

Așadar, joi, în sud, est și local în centrul țării vremea va fi instabilă, conform romaniatv.net. Ceea ce înseamnă că vor apărea perioade cu averse și descărcări electrice. Ploile vor avea și caracter torențial, iar izolat vor fi posibile vijelii și va cădea grindină.

În restul zonelor țării, cerul va fi variabil, iar doar izolat, după-amiaza, se vor semnala averse și descărcări electrice.

Vântul nu va lipsi nici el din peisajul acestei zile. Va sufla slab și moderat, cu intensificări, temporar, la munte – la altitudini mari, dar și în estul și sud-estul țării.

Temperaturile maxime

La nivel termic, temperaturile maxime se vor încadra între 21-23 de grade Celsius pe litoral și vor urca până la 30 chiar 31 de grade în Câmpia de Vest, conform aceleiași surse.

E de menționat și faptul că la această oră este în vigoare o atenționare COD GALBEN de ploi însemnate cantitativ, care expiră joi la ora 10. Conform specialiștilor de la Administrația Națională de Meteorologie, în intervalul 16 iunie, ora 23:00 – 17 iunie, ora 10:00, ”în centrul și sudul Moldovei, local în Muntenia, Dobrogea și în zona Carpaților Orientali vor fi averse, ce vor avea și caracter torențial, iar cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și izolat 30…35 l/mp”.

foto: meteoromania.ro

Vremea în București

Pentru Capitală, veștile despre vreme nu sunt nici ele dintre cele mai bune. Se anunță încă o zi cu vreme în general instabilă.

Din câte reiese dintr-o prognoză specială transmisă de Administraţia Naţională de Meteorologie încă din ziua precedentă, cerul va avea înnorări temporar accentuate și vor fi perioade cu averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului. ” Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp cantitățile de apă vor depăși în medie 10…20 l/mp”, conform ANM.

Temperatura maximă se va situa în jurul a 25-26 de grade.

190 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger