AcasăUtileMeteoMeteo, 17 februarie. COD GALBEN de vânt puternic - zonele afectate. Cum...

Meteo, 17 februarie. COD GALBEN de vânt puternic – zonele afectate. Cum va fi vremea în București

Meteo, 17 februarie. COD GALBEN de vânt puternic - zonele afectate. Cum va fi vremea în BucureștiMeteo, 17 februarie. COD GALBEN de vânt puternic - zonele afectate. Cum va fi vremea în BucureștiMeteo, 17 februarie. COD GALBEN de vânt puternic - zonele afectate. Cum va fi vremea în București (sursa foto: gds.ro)

Vremea se menține mai caldă decât normalul perioadei, în mare parte din țară. Vântul va sufla mai puternic în unele zone, îndeosebi în cele montane.

Cerul va avea înnorări, pe parcursul zilei în jumătatea nordică a țării, unde se vor semnala precipitații predominant sub formă de ploaie.

Temperaturile maxime se vor situa, în general, între 6 și 17 grade Celsius, cu cele mai ridicate valori în sud-est.

COD GALBEN de la ANM

foto: meteoromania.ro

Vântul va sufla cu putere în zonele montane, iar la altitudini mari va fi viscol. Și tot la munte vor cădea ninsori. În dimineața zilei de joi a intrat în vigoare o atenționare COD GALBEN, emisă de Administrația Națională de Meteorologie, și valabilă în intervalul 17 februarie, ora 06 – 18 februarie, ora 20.

Meteorologii spun că la început în nordul Carpaților Orientali și în Munții Apuseni, iar apoi și în restul zonei montane vântul va avea intensificări, cu viteze de peste 70…80 km/h. „La altitudini mari, vântul va sufla tare, cu peste 100 km/h, temporar va fi viscol, iar vizibilitatea scăzută. În masivele nordice local ninsorile vor fi moderate cantitativ”, potrivit ANM.

De joi dimineață, de la ora 08, este în vigoare un COD GALBEN, valabil până vineri dimineață, 18 februarie, la ora 06, prin intermediul căruia meteorologii anunță că în nord-vestul țării vântul va avea intensificări, cu rafale ce vor depăși 55…65 km/h și izolat 70 km/h. Specialiștii ANM au mai anunțat că intensificări ale vântului vor fi și în restul teritoriului, cu viteze în general de 45…55 km/h.

Vremea în București

În Capitală vremea continuă să aibă, joi, aspect primăvăratic. Conform ANM, valorile termice se vor situa în continuare cu mult peste cele normale pentru a doua decadă a lunii februarie.

Cerul va avea înnorări, iar pe parcursul nopții va crește probabilitatea ca trecător să plouă slab. Nu va lipsi nici vântul, care va sufla slab și moderat, cu viteze de cel mult 40…45 km/h. Temperatura maximă va fi de 14-15 grade.

114 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger