AcasăUtileMeteoMeteo, 17 aprilie. Cum va fi vremea în a doua zi de...

Meteo, 17 aprilie. Cum va fi vremea în a doua zi de Paște. Maxima din Capitală

(sursa foto: oradesibiu.ro)

Prima zi a acestei săptămâni se anunță a fi în general instabilă și nu vor lipsi ploile. Așadar, în a doua zi de Paște cei care ies la plimbare s-ar putea să aibă nevoie de umbrele.

Luni, vremea va fi în general instabilă și vor fi perioade cu înnorări accentuate, averse, dar și descărcări electrice în majoritatea zonelor, potrivit realitatea.net. În jumătatea de sud-vest cantitățile de apă vor depăși 20 l/mp. Nu va lipsi nici vântul, care va sufla slab şi moderat, local cu unele intensificări în sudul şi centrul țării, cu viteze la rafală de peste 40 km/h.

La nivel termic, temperaturile maxime se vor situa, în general, între 9 și 19 grade.

Vremea în Capitală

Și în București atmosfera va fi destul de mohorâtă. Se vor semnala averse, posibil însoțite de descărcări electrice.

Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 15 grade, așadar ușor mai scăzută decât în mod obișnuit pentru această dată din calendar.

La munte vremea va fi instabilă, îndeosebi în Carpaţii Occidentali şi Meridionali, unde pe alocuri, cantităţile de apă vor depăși 40 l/mp. La altitudini de peste 1700 de metri, mai ales noaptea, se vor semnala precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare, iar vântul va avea intensificări, cu viteze de peste 50 km/h, conform sursei citate.

author avatar
Andrei Coman