AcasăUtileMeteoMeteo, 16 mai. Vreme instabilă, cu averse și descărcări electrice

Meteo, 16 mai. Vreme instabilă, cu averse și descărcări electrice

(sursa foto: radioconstanta.ro)

Ultima zi a săptămânii aduce ploi în mai multe zone ale țării.

Vremea de duminică poate fi caracterizată drept instabilă, ca urmare e bine să aveți la îndemână umbrelele sau pelerinele de ploaie, în cazul în care ieșiți la plimbare.

Cerul va avea înnorări temporar accentuate și vor cădea averse, cu descărcări electrice și vânt cu intensificări de scurtă durată în jumătatea de vest a teritoriului, la munte, precum și local în rest, conform realitatea.net. Precipitațiile sub formă de ploaie vor avea și caracter torențial, iar îndeosebi în zonele deluroase și montane cantitățile de apă vor depăși, local, 15 l/mp și izolat 20-25 l/mp. De asemenea, nu trebuie trecut cu vederea faptul că vor fi și condiții de apariție a grindinei.

În cursul dimineții, se va semnala în peisaj și ceața. De altfel, la această oră e în vigoare o atenționare nowcasting (cu efect imediat-n.n) COD GALBEN, emisă de Administrația Națională de Meteorologie și valabilă până la ora 9:00. Conform meteorologilor, în zona continentală a județelor Constanța și Tulcea se va semnala ceaţă care determină vizibilitate scăzută, local sub 200 m şi izolat sub 50 m.

La nivel termic, maximele zilei se vor situa între 16 grade Celsius, în dealurile de Vest, și 25 de grade în Moldova.

Vremea în Capitală

În București, ziua de duminică se anunță în general instabilă, cu un cer cu înnorări și, în special după-amiaza și seara, sunt anunțate averse, cu descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.

În Capitală, temperatură maximă va fi, în această ultimă zi a săptămânii, de circa 22-23 de grade.

author avatar
Cristina Stefan
85 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger