AcasăUtileMeteoMeteo, 16 iunie. Vremea se mai încălzește, dar nu lipsesc ploile. Avertizări...

Meteo, 16 iunie. Vremea se mai încălzește, dar nu lipsesc ploile. Avertizări ANM

Meteo, 16 iunie. Vremea se mai încălzește, dar nu lipsesc ploile. Sunt în vigoare avertizări ANM (sursa foto: obiectivbr.ro)

Chiar dacă temperaturile vor mai crește, sunt în vigoare alerte meteo, semn că nu vor lipsi manifestările de instabilitate atmosferică.

Astfel, miercuri vremea se va încălzi, în majoritatea regiunilor, astfel că temperaturile maxime se vor încadra între 21 de grade pe litoral și 31 de grade în Oltenia, potrivit romaniatv.net. În jumătatea estică a țării și la munte vor fi perioade în care se vor semnala manifestări de instabilitate atmosferică accentuată – și anume averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului. Izolat pot apărea grindină și vijelii.

Sunt în vigoare două mesaje transmise încă de din dimineața zilei de marți, 15 iunie, de Administrația Națională de Meteorologie.

Este vorba despre o atenționare COD GALBEN, valabilă până miercuri, 16 iunie, la ora 23:00, prin intermediul căreia ANM a anunțat că, ”local în Moldova, jumătatea vestică a Munteniei, estul Transilvaniei, zona Carpaților Orientali și local în Carpații Meridionali vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, pe alocuri descărcări electrice și izolat grindină. Cantitățile de apă, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, vor depăși 20…30 l/mp și pe arii restrânse, 40 l/mp”.

foto: meteoromania.ro

Conform meteorologilor, nu va lipsi din peisaj nici vântul, care va avea temporar intensificări cu viteze în general de 45-55 km/h, în timp ce în Carpații Meridionali, la altitudini mari, va sufla cu peste 80-90 km/h.

Potrivit ANM, astfel de fenomene se vor semnala pe spaţii mici şi pe durată scurtă şi în celelalte regiuni.

COD PORTOCALIU pentru 12 județe

Până miercuri seară, 16 iunie, la ora 23:00, este valabilă și o avertizare COD PORTOCALIU de ploi abundente, ce cuprinde 12 județe. ”În Dobrogea, jumătatea de est a Munteniei și cea mai mare parte a Moldovei, instabilitatea atmosferică va fi accentuată, va ploua abundent, se vor semnala descărcări electrice și izolat grindină.

Ploile vor avea și caracter torențial, în intervale scurte de timp se vor înregistra cantități de apă de 25…35 l/mp și pe spații mici 50…60 l/mp, iar prin acumulare se vor depăși 70…90 l/mp. Vântul va avea intensificări cu viteze în general de 55…65 km/h şi vor fi vijelii”, au anunțat reprezentanții ANM.

Vremea în Capitală

În Capitală, ziua de miercuri aduce o maximă termică de 25-26 de grade Celsius, conform ANM. Așadar, o vreme în încălzire ușoară față de intervalul precedent.

Meteorologii au anunțat, prin intermediul unei prognoze speciale pentru București, că în special în cursul după-amiezii și al serii vor fi perioade cu înnorări accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului. Ploile vor avea și caracter torențial.

103 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger