AcasăUtileMeteoMeteo 16 august. Zi de foc, cu temperaturi insuportabile. Cod galben de...

Meteo 16 august. Zi de foc, cu temperaturi insuportabile. Cod galben de CANICULĂ – HARTA zonelor afectate

caniculaMeteo 16 august. Zi de foc, cu temperaturi insuportabile. Cod galben de CANICULĂ - HARTA zonelor afectate

Valul de caniculă se va intensifica, începând de luni, 16 august, în toată țara. Meteorologii au anunțat temperaturi de până la 38 de grade Celsius.

Luni, valul de căldură se intensifică și se extinde în toate regiunile. Temperaturile vor urca la 38-39 de grade în Banat, sudul Crișanei și vestul Olteniei, în restul regiunilor vor fi maxime de 34-36 de grade. Disconfortul termic va atinge pragul critic de 80 de unități în aproape toate regiunile.

Marți, valul de căldură va persista în regiunile sudice, centrale și estice, în vest și NV vom vorbi de pătrunderea unui front atmosferic rece, care va determina răcirea vremii – vijelii puternice, intensificări ale vântului, averse locale și descărcări electrice. Aceste manifestări ar putea fi severe în anumite regiuni. La mijlocul săptămânii, va fi un regim termic plăcut în cea mai mare parte din țară, cu temperaturi de 33 de grade cel mult, potrivit meteorologilor.

COD GALBEN de caniculă

Un val de căldură, caniculă și disconfort termic accentuat se va abate asupra României, luni și marți, care va afecta aproape toată țara.

foto ANM

Valul de căldură se va intensifica și va cuprinde luni (16 august) cea mai mare parte a țării, iar marți (17 august) va persista în regiunile sudice, centrale și estice. Local va fi caniculă, disconfortul termic se va accentua, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pe arii extinse pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi cuprinse frecvent între 34 și 38 de grade. Pe alocuri, temperaturile minime nu vor coborî sub 20 de grade.

Fenomene asociate instabilității atmosferice se vor semnala local la munte, în nord și nord-vest, iar marți (17 august) mai ales în regiunile intracarpatice.

author avatar
Andreea Vlad
121 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger