AcasăUtileMeteoMeteo, 15 octombrie. COD PORTOCALIU de ploi, inclusiv în Capitală

Meteo, 15 octombrie. COD PORTOCALIU de ploi, inclusiv în Capitală

Meteo, 15 octombrie. COD PORTOCALIU de ploi, inclusiv în Capitală (sursa foto: realitatea.net)

Vremea se anunță a fi predominant închisă, vineri, îndeosebi în sudul țării, și nu vor lipsi ploile. Temperaturile se mențin scăzute pentru această dată din calendar.

Rămân în vigoare două avertizări – COD GALBEN și PORTOCALIU emise de Administrația Națională de Meteorologie încă din ziua precedentă și valabile până sâmbătă, 16 octombrie, la ora 14.

Prin intermediul mesajului tip COD GALBEN, meteorologii anunță că în Oltenia, Muntenia, local în sudul Banatului și în Dobrogea, dar și în Carpații Meridionali și de Curbură va ploua pe arii extinse și se vor acumula cantități de apă ce vor depăși 25-35 l/mp și pe arii restrânse 35-40 l/mp.

De asemenea, specialiștii au anunțat că în regiunile sudice, vântul se va intensifica temporar, cu viteze de 45- 55 km/h.

Județele aflate sub avertizare COD PORTOCALIU

(sursa foto: meteoromania.ro)

Totodată, e de menționat faptul că atât Capitala, cât și alte județe din sudul țării sunt sub incidența unei avertizări COD PORTOCALIU.

Potrivit meteorologilor, atat în București, cât și în județele Teleorman, Olt, Giurgiu, Călărași, Dolj, Ilfov și în special în jumătatea sudică a județelor Argeș, Dâmbovița, Vâlcea și Gorj va ploua abundent și se vor acumula cantități de apă în general de 40-60 l/mp.

Vineri, temperaturile maxime se vor situa între 8 și 16 grade.

Atenționări nowcasting COD GALBEN de ceață

Izolat, dimineața, vor fi condiții de ceață. De altfel, la această oră sunt în vigoare două atenționări nowcasting (cu efect imediat-n.n.) COD GALBEN, emise de ANM în dimineața zilei de 15 octombrie, după cum urmează:

– de la ora 8:05 până la ora 10:00

In zona : Județul Sălaj: Gâlgău, Ileanda, Poiana Blenchii, Rus;
Județul Cluj: Gherla, Cășeiu, Bonțida, Iclod, Mica, Mintiu Gherlii, Dej, Cuzdrioara, Câțcău, Vad, Dăbâca;

Județul Bistriţa-Năsăud: Beclean, Nimigea, Șintereag, Braniștea, Petru Rareș, Uriu, Șieu-Odorhei, Chiuza, Ciceu – Mihăiești;

Se vor semnala : ceață care determină reducerea vizibilității local sub 200 m, izolat sub 50 m

– de la ora 7:30 până la ora 10:00

In zona : Județul Mureş: Târgu Mureș, Târnăveni, Luduș, Iernut, Sângeorgiu de Mureș, Sarmașu, Ungheni, Band, Sâncraiu de Mureș, Adămuș, Pănet, Gornești, Cristești, Fântânele, Ceuașu de Câmpie, Bălăușeri, Ernei, Acățari, Mica, Crăciunești, Batoș, Gănești, Bahnea, Glodeni, Râciu, Sânpaul, Sântana de Mureș, Zau de Câmpie, Valea Largă, Sânpetru de Câmpie, Lunca, Gălești, Chețani, Gheorghe Doja, Suplac, Breaza, Miheșu de Câmpie, Sânger, Ogra, Cuci, Iclănzel, Voivodeni, Păsăreni, Șăulia, Cucerdea, Bogata, Livezeni, Fărăgău, Pogăceaua, Șincai, Corunca, Ațintiș, Coroisânmărtin, Grebenișu de Câmpie, Mădăraș, Crăiești, Băla, Bichiș, Tăureni, Papiu Ilarian, Cozma;

Se vor semnala : local ceață care determină reducerea vizibilității sub 200 m și izolat sub 100 m.

Vremea în București

Și în Capitală sunt anunțate, așadar, ploi. Meteorologii au anunțat, într-o prognoză specială pentru București, că vremea va fi închisă și deosebit de rece pentru mijlocul lunii octombrie.

Temporar va ploua și se vor acumula cantități de apă în general de 35-45 l/mp, conform ANM. Vântul avea unele intensificări și se vor atinge viteze de 45-55 km/h. Temperatura maximă se va situa în jurul a 10 grade Celsius.

496 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger