AcasăUtileMeteoMeteo, 15 august. Vreme capricioasă. Zonele vizate de COD GALBEN de ploi

Meteo, 15 august. Vreme capricioasă. Zonele vizate de COD GALBEN de ploi

România, sub zodia ploilor. Cod galben de ploi, descărcări electrice și vijelii în aproape toată ţara

Prima zi a săptămânii va aduce precipitații sub formă de ploi, în multe zone ale țării. Este în vigoare o atenționare COD GALBEN de instabilitate atmosferică temporar accentuată și ploi însemnate cantitativ.

Luni, gradul de instabilitate atmosferică va fi ridicat. Astfel că, îndeosebi pe parcursul zilei, vor fi perioade cu înnorări temporare accentuate, averse și descărcări electrice, dar și intensificări de scurtă durată ale vântului, în zonele montane și submontane, local în regiunile estice, sudice și centrale și doar izolat în restul teritoriului. Ploile vor avea și caracter torențial.

Atenționare COD GALBEN – zonele vizate

foto: meteoromania.ro

Este în vigoare o atenționare COD GALBEN emisă de Administrația Națională de Meteorologie în cursul zilei precedente, pentru mare parte din țară, inclusiv pentru Capitală, care va fi valabilă până luni seară, 15 august, la ora 22:00. Conform ANM, la munte, în Oltenia, Muntenia, Moldova, zona continentală a Dobrogei și local în Transilvania și Maramureș vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată.

Instabilitatea atmosferică se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe alocuri vijelii și grindină. „În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25…40 l/mp și pe arii restrânse 50…70 l/mp”, potrivit ANM.

Luni, temperaturile maxime se vor încadra între 24 și 34 de grade, cu cele mai ridicate valori în zonele vestice și în extremitatea de sud-vest.

Vremea în București

Și în Capitală luni vor fi înnorări pe parcursul zilei și va ploua. Dintr-o prognoză specială pentru București emisă de ANM aflăm că vor fi perioade în care se vor semnala averse torențiale (cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp și izolat 25 l/mp), descărcări electrice și intensificări ale vântului.

Temperatura maximă va fi de 27-28 de grade.

85 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger