AcasăUtileMeteoMeteo, 14 iulie. Ce zone din țară vor înfrunta canicula și disconfortul...

Meteo, 14 iulie. Ce zone din țară vor înfrunta canicula și disconfortul termic ridicat. Temperaturile maxime

Meteo, 14 iulie. Ce zone din țară vor înfrunta canicula și disconfortul termic ridicat. Temperaturile maxime (sursa foto: realitateadearad.net)

A treia zi a săptămânii va aduce temperaturi ridicate și disconfort termic accentuat în unele zone din țară.

Încă din ziua precedentă, când a fost emisă o avertizare COD GALBEN ce este în vigoare și miercuri, 14 iulie, specialiștii de la Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) au anunțat că valul de căldură se va intensifica și se va extinde în cea mai mare parte a țării și că disconfortul termic va fi ridicat, indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități și local va fi caniculă.

Se menține în vigoare o avertizare COD PORTOCALIU de caniculă

sursa foto: meteoromania.ro

De asemenea, miercuri rămâne în vigoare o avertizare COD PORTOCALIU, de la ANM, prin intermediul căreia meteorologii informează că în județele Satu Mare, Bihor, Arad, Timiș și Caraș-Severin disconfortul termic va fi accentuat și va fi caniculă, iar temperaturile maxime vor fi în general de 37-39 de grade.

Așadar, se anunță caniculă și disconfort termic accentuat, astfel că indicele temperatură-umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități în regiunile vestice, nord-vestice, sudice şi local în Transilvania şi sudul Moldovei, conform romaniatv.net. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 29 şi 39 de grade Celsius, cu cele mai ridicate valori în vest şi sud-vest.

E de precizat faptul că dacă în cursul zilei cerul va fi mai mult senin, începând cu orele serii se vor accentua înnorările în extremitatea vestică și nord-vestică a teritoriului, unde pe arii restrânse vor fi ploi de scurtă durată, vijelii, descărcări electrice și posibil căderi de grindină, potrivit aceleiași surse.

Vremea în București

În București se anunță o zi călduroasă, cu cer mai mult senin și vânt slab până la moderat.
Locuitorii Capitalei vor înfrunta disconfortul termic, care se menține accentuat.

Dintr-o prognoză specială emisă de ANM pentru București aflăm că miercuri, 14 iulie, indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități, iar temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 34 de grade Celsius.

88 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger