AcasăUtileMeteoMeteo, 14 ianuarie. Vremea se mai încălzește în Capitală - temperatura maxima...

Meteo, 14 ianuarie. Vremea se mai încălzește în Capitală – temperatura maxima de vineri

Meteo, 14 ianuarie. Vremea se mai încălzește în Capitală - temperatura maxima de vineriMeteo, 14 ianuarie. Vremea se mai încălzește în Capitală - temperatura maxima de vineri (sursa foto: replicahd.ro)

Sunt vești ceva mai bune, când vine vorba de regimul termic, comparativ cu ziua precedentă.

Temperaturile mai cresc, vineri, astfel că valorile maxime se vor situa, în general, între -1 și 9 grade. Nu va lipsi, însă, vântul, care va sufla mai puternic în unele zone.

Cerul va fi variabil în sud, iar în rest vor fi înnorări temporare. Pe timpul zilei vor fi ninsori slabe în zona Carpaților Orientali, iar seara și noaptea precipitații mixte, în nord și centru.

COD GALBEN de vânt – zonele vizate

Nu va lipsi nici vântul. Este în vigoare o atenționare COD GALBEN emisă de Administrația Națională de Meteorologie, pentru perioada 13 ianuarie, ora 18 – 15 ianuarie, ora 20.

foto: meteoromania.ro

Meteorologii au anunțat că „în intervalul menționat, în Carpații Orientali și Meridionali, la altitudini de peste 1500 m, vântul va avea intensificări cu rafale ce vor depăși 90…110 km/h și zăpada va fi spulberată”. Și că începând din dimineața zilei de vineri, 14 ianuarie, vântul se va intensifica și în jumătatea nordică a Moldovei unde vitezele vor depăși 55…65 km/h. De asemenea, ANM menționează că din după-amiaza zilei de vineri, în zona înaltă a Carpaților Meridionali și de Curbură vântul va sufla tare, viscolind și troienind zăpada, iar vizibilitatea va fi foarte redusă.

Este valabilă și o informare meteo, emisă de ANM încă din ziua precedentă, prin intermediul căreia specialiștii au anunțat că din dimineața zilei de vineri, 14 ianuarie, vântul se va intensifica local și în estul, sudul și centrul țării. Vor fi rafale cu viteze în general de 45…55 km/h, mai mari în zona montană înaltă și în Moldova. Meteorologii precizează și faptul că pe arii restrânse, mai ales în noaptea de vineri spre sâmbătă, se va forma polei în nord, centru și nord-est.

Vremea în București

În Capitală, ziua de vineri va aduce o încălzire a vremii. Temperaturile mai cresc, așadar, iar maxima va fi de 6-7 grade.

Cerul va fi variabil, iar vântul va fi în general moderat, cu 35…40 km/h. Noaptea vor fi condiţii de ceaţă, potrivit ANM.