AcasăUtileMeteoMETEO, 14 aprilie. Vreme mai caldă decât normalul perioadei. Termometrele ajung la...

METEO, 14 aprilie. Vreme mai caldă decât normalul perioadei. Termometrele ajung la 24 de grade / Unde sunt anunțate ploi și vijelii

vremeaMETEO, 14 aprilie. Vreme mai caldă decât normalul perioadei. Termometrele ajung la 24 de grade / Unde sunt anunțate ploi și vijelii

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru vineri, 14 aprilie 2023. Vremea continuă să fie caldă în mai toate regiunile.

Vineri, 14 aprilie, vom ajunge să avem parte de temperaturi maxime de 14 și 23 de grade Celsius. Local, în jumătatea de vest a țării și izolat în rest vor fi ploi ce vor avea caracter de aversă și pe alocuri vor fi însoțite de descărcări electrice. Pe alocuri cantitățile de apă vor fi mai însemnate.

Va ploua izolat în jumătatea de vest a țării

Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, pe crestele Carpaților Meridionali.

Astăzi, vremea va deveni mai caldă decât în mod normal la această dată, exceptând regiunile sud-vestice, unde valorile termice vor fi în scădere faţă de ieri. Cerul va fi variabil, cu averse şi descărcări electrice, în prima parte a zilei în Banat, Crişana, Oltenia, dar şi în sud-vestul Transilvaniei, când izolat vor fi posibile vijelii şi căderi de grindină. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 13 şi 23 de grade, iar dimineaţa, pe suprafeţe mici, va fi ceaţă.

Vremea în Capitală

În București vremea va deveni mai caldă decât în mod normal la această dată, cu o maximă de 22, chiar 24 de grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări spre seară când probabilitatea pentru averse, descărcări electrice şi vijelie va fi ridicată.

La munte vremea se va încălzi, dar la altitudini de peste 1600 m, trecător vor fi şi precipitaţii sub formă de lapoviţă și ninsoare. Vântul va avea intensificări, în special pe crestele Carpaţilor Meridionali, unde la rafală se vor depăşi viteze de 80…90 km/h.

author avatar
Andreea Vlad