AcasăUtileMeteoMeteo, 13 septembrie. Cum va fi vremea în prima zi a săptămânii....

Meteo, 13 septembrie. Cum va fi vremea în prima zi a săptămânii. Temperatura maximă în București

Meteo, 13 septembrie. Cum va fi vremea în prima zi a săptămânii. Temperatura maximă în București (sursa foto: alba24.ro)

Prima zi a săptămânii, cea în care vor începe cursurile în noul an școlar, vine cu vreme în general frumoasă și caldă pentru această dată din calendar, în cea mai mare parte a țării.

Cerul va fi variabil. Prognoza anunță că vor fi înnorări temporare, după-amiaza, în zonele montane și submontane, unde, pe arii restrânse, se vor semnala ploi de scurtă durată și posibil descărcări electrice.

Din peisaj nu va lipsi nici vântul, care va sufla slab și moderat. La nivel termic, temperaturile maxime se vor încadra între 23 de grade și vor urca spre 31-32 de grade, cu cele mai ridicate valori în sudul Olteniei.

Dimineață, se va semnala ceața în unele zone din țară. De altfel, la această oră sunt în vigoare mai multe atenționări nowcasting (cu efect imediat-n.n) COD GALBEN de ceață, emise de Administrația Națională de Meteorologie, după cum urmează:

– de la ora 7:20 până la ora 10:00

In zona : Județul Suceava: Vatra Dornei, Șaru Dornei, Dorna Candrenilor, Dorna-Arini, Iacobeni, Panaci, Poiana Stampei, Coșna;

Se vor semnala : ceață care reduce vizibilitatea sub 200 m, izolat sub 50 m.

– de la ora 7:00 până la ora 10:00

In zona : Județul Cluj: Gherla, Cășeiu, Bonțida, Iclod, Jucu, Mica, Mintiu Gherlii, Dej, Cuzdrioara, Câțcău, Vad, Dăbâca, Jichișu de Jos;
Județul Sălaj: Gâlgău, Ileanda, Rus, Lozna;
Județul Bistriţa-Năsăud: Beclean, Braniștea, Petru Rareș, Uriu, Ciceu – Mihăiești;

Se vor semnala : ceaţă care determină scăderea vizibilităţii sub 200 m, izolat sub 50 m

– de la ora 6:00 până la ora 9:00

In zona : Județul Harghita: zona depresionară;

Se vor semnala : ceață care determină reducerea vizibilității local sub 200 m și izolat sub 50 m.

Vremea în București

Veștile sunt bune și când vine vorba despre vremea din Capitală, în această primă zi a săptămânii. Vântul va sufla în general slab.

Iar la nivel termic, valoarea maximă prognozată pentru ziua de luni în București se va situa în jurul a 29 de grade Celsius. Temperaturi cât se poate de plăcute, așadar, pentru o zi de toamnă, din apropierea mijlocului lunii septembrie.

104 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger