AcasăUtileMeteoMeteo, 13 februarie. Temperaturile sunt în continuă scădere! Prognoza ANM pentru duminică

Meteo, 13 februarie. Temperaturile sunt în continuă scădere! Prognoza ANM pentru duminică

vremeaMeteo, 13 februarie. Temperaturile sunt în continuă scădere! Prognoza ANM pentru duminică

Se răcește din ce în ce mai mult afară. Vremea primăvăratică se va retrage, făcând loc frigului, anunță meteorologii.

Vremea va continua să se răcească în sud-vestul și local în sudul teritoriului, iar în rest valorile termice vor fi comparabile cu cele din ziua precedentă. Cerul va fi variabil, cu înnorări mai persistente în sud-vest și sud-est, unde pe arii restrânse se vor semnala precipitații slabe, mixte, potrivit ANM.

Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă, în sudul Banatului, iar în prima parte a intervalului, trecător și în nordul Moldovei. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 2 și 9 grade, iar cele minime se vor încadra între -9 și 2 grade, mai coborâte în depresiunile Carpaților Orientali până spre -13 grade. Dimineața și noaptea, izolat, mai ales în centrul țării va fi ceață.

Vremea în București

Valorile termice vor continua să scadă ușor, astfel încât se vor situa în jurul mediilor caracteristice datei. Cerul va fi temporar noros, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 5…7 grade, iar cea minimă de -2…0 grade, mai scăzută în zona periurbană.

Vremea la munte

Cerul va fi variabil, cu înnorări în masivele sudice, unde pe arii restrânse se vor semnala precipitații slabe, mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la altitudini mari, îndeosebi în Carpații Meridionali. Pe văi și în depresiuni vor fi condiții de ceață. Valorile termice nu vor avea variații semnificative faţă de intervalul anterior.

author avatar
Andreea Vlad