AcasăUtileMeteoMeteo, 11 ianuarie. Vremea va continua să se răcească/ANM, COD GALBEN de...

Meteo, 11 ianuarie. Vremea va continua să se răcească/ANM, COD GALBEN de vânt

Meteo, 11 ianuarie. Vremea va continua să se răcească/ANM, COD GALBEN de vântMeteo, 11 ianuarie. Vremea va continua să se răcească/ANM, COD GALBEN de vânt (sursa foto: newsbucovina.ro)

Vremea continuă să se răcească, în cea mai mare parte a teritoriului. Și nu va lipsi nici vântul, care va avea intensificări în mai multe zone ale țării.

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie au anunțat, prin intermediul unei informări meteo, că în intervalul 11 – 14 ianuarie, vremea va deveni rece, geroasă în timpul nopților și dimineților în vestul, nordul și centrul teritoriului și pe arii mai restrânse în rest.

Temperaturile maxime se vor încadra, marți, între -4 și 4 grade Celsius. În vest, sud-vest, nord-est și la munte cerul va avea înnorări și pe arii relativ restrânse vor cădea precipitații slabe, predominant sub formă de ninsoare.

COD GALBEN de vânt

Vântul va avea intensificări în est și sud și pe arii mai restrânse în zona montană și în extremitatea de vest. Până marți la ora 11 este în vigoare o atenționare COD GALBEN, prin intermediul căreia meteorologii au anunțat că în sudul și estul Munteniei, în Dobrogea și sudul Moldovei vântul va avea intensificări, cu viteze de 55…60 km/h, iar în zona Carpaților de Curbură și pe litoral, rafalele vor depăși 60…70 km/h.

De marți de la ora 11 va fi valabilă o altă atenționare COD GALBEN de la ANM, ce va rămâne în vigoare până miercuri, 12 ianuarie, la ora 10. Conform meteorologilor, pe parcursul zilei de marți, 11 ianuarie, vântul va continua să aibă intensificări în estul Munteniei, Dobrogea și în jumătatea de sud a Moldovei, temporar cu viteze de 55…65 km/h. În zona Carpaților de Curbură și pe litoral, rafalele vor depăși 65…75 km/h.

foto: meteoromania.ro

Vremea în București

În Capitală, vremea se răcește față de ziua precedentă, iar temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 1 grad, din câte s-a anunțat într-o prognoză specială pentru București transmisă de ANM.

Cerul va fi variabil, cu înnorări în prima parte a intervalului, când vor fi condiții de ninsoare slabă. Vântul va avea intensificări pe parcursul zilei, cu rafale de 45…50 km/h, amplificând senzaţia de frig, pentru ca apoi să slăbească treptat în intensitate.

64 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger