AcasăUtileMeteoMeteo, 11 august. Vreme călduroasă în Capitală - temperatura maximă

Meteo, 11 august. Vreme călduroasă în Capitală – temperatura maximă

Meteo, 11 august. Vreme călduroasă în Capitală - temperatura maximă (sursa foto: antena3.ro)

Vremea rămâne călduroasă în mare parte din țară, caniculară, local, în sud.

Pentru ziua de miercuri, 11 august, se menține în vigoare o atenționare COD GALBEN emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie, prin intermediul căreia specialiștii ANM au anunțat că în sud-vestul și sudul țării, disconfortul termic va fi ridicat și local va fi caniculă. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pe arii extinse pragul critic de 80 de unități, spun meteorologii.

Nu vor lipsi nici condițiile de ploaie. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate după-amiaza și seara în extremitatea de nord a teritoriului și în zona de munte și doar pe alocuri în rest, cu precădere în sud, unde, conform romaniatv.net, se vor semnala averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și, posibil, grindină și vijelii.

Temperaturile maxime se vor situa între 28 și 37 de grade Celsius.

În cursul dimineții, se va semnala ceață. ANM a emis o atenționare nowcastind COD GALBEN pentru următoarele localități din județul Suceava: Vatra Dornei, Șaru Dornei, Dorna Candrenilor, Dorna-Arini, Iacobeni, Panaci, Poiana Stampei, Coșna. Conform ANM, se va semnala local ceață, care va determina scăderea vizibilității sub 200 de metri, izolat sub 50 de metri.

Vremea în Capitală

Vremea rămâne călduroasă și în Capitală. Dintr-o prognoză specială pentru București emisă de ANM aflăm că disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unități.

Cerul va fi variabil, iar potrivit ANM, ”fenomene asociate instabilității atmosferice (intensificări ale vântului, averse și descărcări electrice) vor fi mai probabile după-amiaza și seara”.

Temperatura maximă se va situa în jurul a 33-34 de grade.

67 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger