AcasăUtileMeteoMeteo, 10 martie. Vreme foarte rece, inclusiv în Capitală

Meteo, 10 martie. Vreme foarte rece, inclusiv în Capitală

Meteo, 10 martie. Vreme foarte rece, inclusiv în Capitală (sursa foto: fanatik.ro)

Veștile despre temperaturile de joi nu sunt tocmai bune, dat fiind faptul că suntem în a doua săptămână de primăvară calendaristică, iar afară e foarte frig.

Vremea va fi deosebit de rece, pentru această perioadă, anunță meteorologii. Joi, maximele se vor încadra între -3 și 5 grade Celsius.

Este în vigoare o informare meteo, emisă încă din 9 martie de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) și valabilă până sâmbătă, 12 martie. Specialiștii au anunțat că „va fi ger noaptea și dimineața, la început în depresiunile intramontane și în dealurile subcarpatice, iar joi spre vineri (10/11 martie) în centrul și nordul țării și pe arii mai restrânse în rest.  „Temperaturile minime vor fi cuprinse între -14 și -4 grade, cu valori mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei, izolat sub -18 grade”, conform ANM.

Vântul sporește senzația de frig

Cerul va fi variabil, cu înnorări în sud, est și la munte, unde pe arii restrânse vor cădea ninsori slabe.

Nu va lipsi nici vântul, care va avea intensificări în Moldova, Dobrogea și estul Munteniei, cu viteze la rafală, în general de 45…55 km/h, amplificând senzația de frig, potrivit ANM.

Vremea în București

Dintr-o prognoză specială pentru București, de la ANM, aflăm că si în Capitală vremea va fi deosebit de rece. Cerul va avea înnorări și vor fi intervale în care va mai ninge slab.

Temperatura maximă va fi de 3-4 grade. Vântul va sufla slab și moderat, trecător cu unele intensificări pe parcursul zilei.