AcasăUtileMeteoMeteo, 10 mai. Cum va fi vremea în a doua zi a...

Meteo, 10 mai. Cum va fi vremea în a doua zi a săptămânii – unde vor fi ploi

Meteo, 10 mai. Cum va fi vremea în a doua zi a săptămânii - unde vor fi ploi (sursa foto: a1.ro)

A doua zi a săptămânii vine cu vreme în general instabilă, nelipsind ploile în mai multe zone ale țării.

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare, averse și descărcări electrice – îndeosebi pe parcursul zilei – în Banat, Transilvania, la munte, dar și local în Crișana, Maramureș, Oltenia și Muntenia și izolat în rest. Ploile vor avea și caracter torențial și se vor semnala căderi de grindină.

Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în sudul teritoriului, dar și pe timpul în care se vor semnala averse. Temperaturile maxime se vor situa, marți, între 15 și 26 de grade.

Atenționare COD GALBEN de ceață

Dimineața va aduce ceață în zona joasă a județului Cluj, aflată sub atenționare nowcasting COD GALBEN emisă de Administrația Națională de Meteorologie în dimineața zilei de 10 mai și valabilă în intervalul orar 7:30 – 10:00.

Conform ANM, se va semnala ceaţă care determină scăderea vizibilităţii, local sub 200 de metri, izolat sub 50 de metri.

Vremea în București

În Capitală, valorile termice vor mai scădea, față de prima zi a săptămânii, astfel că temperatura maximă de marți se va situa în jurul a 20 de grade Celsius.

Și în București cerul va avea înnorări pe durata zilei, când e posibil să apară averse slabe. Vântul va sufla moderat pe timpul zilei.