AcasăUtileMeteoMeteo, 10 decembrie. Cum va fi vremea vineri. Mai multe zone, sub...

Meteo, 10 decembrie. Cum va fi vremea vineri. Mai multe zone, sub COD GALBEN de ceață/Ce se întâmplă cu temperaturile în Capitală

Meteo, 10 decembrie. Cum va fi vremea vineri. Mai multe zone, sub COD GALBEN de ceață/Ce se întâmplă cu temperaturile în CapitalăMeteo, 10 decembrie. Cum va fi vremea vineri. Mai multe zone, sub COD GALBEN de ceață/Ce se întâmplă cu temperaturile în Capitală (sursa foto: alba24.ro)

Vești cât se poate de bune despre regimul termic. Nu vor lipsi, însă, precipitațiile.

Vineri, temperaturile maxime se vor încadra între 3 și 16 grade, cu cele mai ridicate valori în Dobrogea.

Vor fi înnorări și temporar se vor semnala precipitații, în cea mai mare parte a țării. La munte vor fi precipitații mixte, iar la altitudini de peste 1500 de metri vor cădea ninsori. În restul teritoriului vor fi ploi, conform realitatea.net, și izolat lapoviță, în regiunile intracarpatice.

COD GALBEN de vânt

sursa foto: meteoromania.ro

Vântul va fi și el prezent în peisaj și va avea intensificări mai puternice, în unele zone din țară.

În intervalul 10 decembrie, ora 08:00 – 10 decembrie, ora 22 este valabilă o atenționare COD GALBEN, emisă de Administrația Națională de Meteorologie, prin care se anunță faptul că în Dobrogea și în estul Munteniei vântul va avea intensificări, cu rafale în general de 55…65 km/h, iar în zona litoralului și a deltei de peste 70 km/h.

Atenționări nowcasting COD GALBEN de ceață

În prima parte a zilei se va semnala ceața. Administrația Națională de Meteorologie a emis, în dimineața zilei de vineri, 10 decembrie, mai multe atenționări nowcasting (cu efect imediat-n.n) COD GALBEN, valabile după cum urmează:

– de la ora 6:45 până la ora 9:00

In zona : Județul Galaţi;
Județul Iaşi;
Județul Vaslui;

Se vor semnala : local ceață care determină scăderea vizibilității sub 200 m, izolat sub 50 m

– de la ora 6:30 până la ora 9:00

In zona : Județul Ialomiţa;
Județul Argeş: Bârla, Slobozia, Ungheni, Recea, Căldăraru, Miroși, Hârsești, Mozăceni, Popești, Izvoru, Ștefan cel Mare, Râca;
Județul Călăraşi;
Județul Giurgiu;
Județul Ilfov;
Județul Teleorman;
Județul Dâmboviţa: Potlogi, Corbii Mari, Crevedia, Lungulețu, Mătăsaru, Ciocănești, Odobești, Tărtășești, Uliești, Vișina, Brezoaele, Poiana, Șelaru, Costeștii din Vale, Răscăeți, Slobozia Moară;

Se vor semnala : local ceață, care determină scăderea vizibilității sub 200 m, și izolat sub 50 m

– de la ora 6:00 până la ora 9:00

In zona : Județul Bacău: zona joasă;
Județul Botoşani;
Județul Suceava: zona joasă;
Județul Neamţ: zona joasă;
Județul Vrancea: zona joasă;

Se vor semnala : local ceață care determină scăderea vizibilității sub 200 m, izolat sub 50 m, trecător asociată cu burniță ce va favoriza, în funcție și de condițiile locale, formarea poleiului sau ghețușului

– de la ora 5:00 până la ora 9:00

In zona : Județul Covasna: Baraolt, Brăduț, Bățani, Belin, Vârghiș, Aita Mare;
Județul Harghita: zona depresionară;

Se vor semnala : local ceață, care determină scăderea vizibilității sub 200 m, izolat sub 50 m, asociată cu burniță ce va favoriza, în funcție și de condițiile locale, formarea poleiului sau ghețușului.

Vremea în Capitală

În Capitală, se anunță ă zi cu temperaturi peste cele obişnuite la această dată și o maximă de 9-10 grade.

După cum reiese dintr-o prognoză specială emisă de ANM pentru București, cerul va fi mai mult noros și temporar va ploua, iar vântul va sufla slab și moderat.

106 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger