AcasăUtileMeteoMeteo, 1 iunie. Prima zi de vară vine cu ploi. Cum vor...

Meteo, 1 iunie. Prima zi de vară vine cu ploi. Cum vor fi temperaturile

Meteo, 1 iunie. Prima zi de vară vine cu ploi. Cum vor fi temperaturile (sursa foto: stiridecluj.ro)

Prima zi de vară calendaristică aduce, în unele zone ale tării, vreme mohorâtă. Cu ploi, soare scump la vedere și temperaturi destul de scăzute pentru această dată.

Astfel, marți, 1 iunie, vremea se menține în general instabilă și răcoroasă. La nivel termic, valorile maxime ale zilei se vor încadra între 11-12 grade estul Transilvaniei și în Moldova și 20-21 de grade în vestul teritoriului.

În sudul, estul și, parțial, în centrul țării, precum și la munte, cerul va fi mai mult noros și va ploua, temporar, conform realitatea.net. Vor și și descărcări electrice, dar și unele intensificări ale vântului. În restul zonelor țării, vor fi înnorări temporare, iar fenomene de instabilitate atmosferică se vor semnala pe arii restrânse, îndeosebi în a doua parte a zilei.

Atenționări COD GALBEN și PORTOCALIU

De altfel, încă din prima zi a acestei săptămâni, Administraţia Naţională de Meteorologie a transmis două atenționări, ambele valabile până marți seară, la ora 21.

Una dintre ele, respectiv un COD GALBEN, anunța că în intervalul 31 mai, ora 12:00 – 01 iunie, ora 21:00 în Dobrogea, în estul și nord-estul Munteniei și în jumătatea de sud a Moldovei va ploua însemnat cantitativ. Iar în Banat, Crișana, Oltenia, cea mai mare parte a Transilvaniei, în vestul și nord-vestul Munteniei, dar și în jumătatea de nord a Moldovei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată – care vor aduce averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, vijelii și, izolat, grindină. ”În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și, pe arii restrânse, 40…50 l/mp”, au avertizat meteorologii.

De asemenea, ANM a transmis – de această dată prin intermediul unei atenționări COD PORTOCALIU, valabile în intervalul 31 mai, ora 15:00 – 01 iunie, ora 21:00 – faptul că în județul Tulcea și în zona costieră a județului Constanța va ploua abundent ”și se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 50…70 l/mp”.

Vremea în București

Locuitorii Capitalei vor avea parte, marți, 1 iunie, de o vreme rece pentru începutul primei luni de vară calendaristică. De asemenea, cerul va fi mai mult noros și va ploua temporar.

Nici vântul nu va lipsi din peisaj. Va sufla moderat, cu unele intensificări.

Maxima zilei în Capitală se va situa în jurul a 14-15 grade Celsius.

75 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger