AcasăUtileMeteoMeteo, 1 decembrie. Cum va fi vremea miercuri. Temperatura maximă în București

Meteo, 1 decembrie. Cum va fi vremea miercuri. Temperatura maximă în București

Meteo, 1 decembrie. Cum va fi vremea miercuri. Temperatura maximă în BucureștiMeteo, 1 decembrie. Cum va fi vremea miercuri. Temperatura maximă în București (sursa foto: botosaninews.ro)

Miercuri, 1 decembrie, de Ziua Națională, vremea se mai încălzește în Capitală, față de ziua precedentă.

Cerul va fi variabil, mai mult noros în vestul, centrul și nordul țării, unde local se vor semnala precipitații slabe, predominant sub formă de ploaie și chiar lapoviță. La munte, precipitațiile vor fi îndeosebi sub formă de ninsoare, în prima parte a zilei.

Informare meteo

Nu va lipsi din peisaj nici vântul. Este în vigoare o informare meteo transmisă de Administrația Națională de Meteorologie, pentru intervalul 30 noiembrie, ora 10 – 01 decembrie, ora 20. Conform meteorologilor, în intervalul avut în vedere, temporar, vântul va avea intensificări în toate regiunile, cu viteze la rafală cuprinse în general între 50 și 60 km/h și vor fi precipitații pe arii restrânse moderate cantitativ.

De asemenea, rămâne în vigoare și o avertizare COD GALBEN, de la ANM, emisă pentru perioada 30 noiembrie, ora 20 – 01 decembrie, ora 16, prin intermediul căreia s-a anunțat că „în intervalul menționat, în zona montană și submontană va ninge, se va depune strat de zăpadă, iar vântul va avea intensificări cu viteze cuprinse în general între 55 și 65 km/h. La altitudini de peste 1700 m, rafalele vor depăși 85…95 km/h, viscolind ninsoarea”.

La nivelul întregii țări, temperaturile maxime se vor încadra între 3 și 14 grade Celsius.

Vremea în Capitală

În București, se mai încălzește, față de ziua precedentă. Temperatura maximă crește cu câteva grade față de cea de marți, astfel că va ajunge la 9-10 grade.

Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla în general moderat, trecător cu intensificări de 35…45 km/h, din câte se precizează într-o prognoză specială emisă de ANM pentru zona Capitalei.