AcasăUtileMeteoMesaj de ultimă oră de la ANM. COD GALBEN de ninsori. Atenționarea,...

Mesaj de ultimă oră de la ANM. COD GALBEN de ninsori. Atenționarea, valabilă până vineri seară

Mesaj de ultimă oră de la ANM. COD GALBEN de ninsori. Atenționarea, valabilă până vineri seară (sursa foto: bizbrasov.ro)

S-au aflat informații de ultimă oră de la Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) cu privire la vremea din următoarele ore.

Meteorologii au actualizat, vineri, informarea meteo, astfel că au comunicat faptul că în intervalul 19 martie, ora 11:00 – 19 martie, ora 20:00 ”va continua să ningă în cea mai mare parte a zonei montane și în Transilvania, iar în Moldova și în zona deluroasă a Olteniei și a Munteniei vor predomina ninsorile”. Pe arii restrânse se vor acumula cantități de apă de 15 l/mp, transmit specialiștii.

Zonele aflate sub COD GALBEN

De asemenea, vineri, în același interval orar – 11-20, este în vigoare un COD GALBEN, ce vizează mai multe județe din țară – VEZI HARTA. Prin intermediul acestei atenționări, meteorologii anunță că în zona Carpaților Meridionali și Orientali, dar și în Munții Apuseni ”temporar va ninge și se va depune strat nou de zăpadă peste cel foarte consistent deja depus”.

foto: ANM

Prognoză specială pentru București: sunt posibile ploi slabe

Totodată, prin intermediul unei prognoze speciale emise pentru zona Capitalei și valabile până vineri seară, la ora 20, ANM transmite că vremea va fi rece pentru această dată din calendar. Și că vor fi înnorări și trecător posibile ploi slabe.

Vântul va sufla slab și moderat, iar temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 8 grade Celsius.