AcasăUtileMeteoMai multe zone din țară, sub COD GALBEN până sâmbătă dimineață -...

Mai multe zone din țară, sub COD GALBEN până sâmbătă dimineață – HARTA. Ce anunță ANM/Cum va fi vremea în București

Mai multe zone din țară se vor afla, începând de joi seară târziu, sub incidența unei atenționări COD GALBEN pe care au emis-o meteorologii înca din dimineața zilei de 2 noiembrie. Atenționarea meteo va fi valabilă până sâmbătă dimineață, 4 noiembrie, la ora 03. Specialiștii ANM au anunțat și cum va fi vremea în Capitală.

Astfel, Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, joi dimineață, o atenționare COD GALBEN, pentru intervalul 02 noiembrie, ora 22 – 04 noiembrie, ora 03. Sunt anunțate intensificări ale vântului în mai multe zone ale țării.

 

foto: meteoromania.ro

„Vântul se va intensifica treptat, pe parcursul nopții de joi spre vineri în Banat, Crișana și Maramureș, precum și în vestul Carpaților Meridionali, apoi și în Transilvania, Moldova și restul Carpaților Meridionali. Va avea viteze în general de 55…65 km/h, iar la altitudini de peste 1700 m, vor fi rafale de 80…110 km/h”, transmit reprezentanții ANM.

Totodată, meteorologii menționează că vor fi intensificări temporare ale vântului și în Dobrogea și celelalte zone de munte.

„În jumătatea vestică a teritoriului vor fi averse, iar cantitățile de apă vor depăși pe arii restrânse 15…20 l/mp”, mai anunță ANM.

Prognoză specială pentru Capitală: vineri se mai încălzește vremea

Aflăm de la meteorologi și cum va fi vremea în Capitală, în noaptea de joi spre vineri și în intervalul următor, până sâmbătă dimineață.

Tot joi dimineață, Administraţia Naţională de Meteorologie a făcut publică o prognoză specială pentru zona municipiului București. Este vizat intervalul 02 noiembrie, ora 22 – 04 noiembrie, ora 03.

E posibil să plouă, în Capitală, pe timpul nopții.

Iată ce anunță ANM în prognoza emisă pentru București:

02.11.2023 ora 22:00 – 03.11.2023 ora 08:00

Cerul va fi temporar noros, cu probabilitate de ploaie mai ridicată în primele ore. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de 6…9 grade. Vor fi condiții de ceață.

03.11.2023 ora 08:00 – 04.11.2023 ora 03:00

Vremea se va încălzi față de ziua precedentă, astfel că temperatura maximă va fi de 21…22 de grade, iar cea minimă de 10…12 grade. Cerul va avea înnorări și îndeosebi noaptea va crește probabilitatea de ploaie. Vântul va sufla slab și moderat. Dimineața vor fi condiții de ceață.

258 afisari

Nu rata să citești

Ultimele știri