AcasăUtileMeteoInformații noi de la meteorologi. Cum vor fi temperaturile până spre final...

Informații noi de la meteorologi. Cum vor fi temperaturile până spre final de octombrie și când vin ploile

Deși ne apropiem tot mai mult de începutul lui octombrie, a doua lună de toamnă, vremea nu prea pare să țină cont de data din calendar.

După ce și în prima parte a lunii septembrie în multe zone din țară valorile termice au fost mai mari decât cele normale pentru această perioadă a anului, temperaturile vor continua să fie mai ridicate decât ar fi normal până spre finalul lui octombrie.

Cel puțin asta rezultă din cele mai recente estimări ale meteorologilor. Totodată, cantităţile de precipitaţii vor fi deficitare, în următoarele două săptămâni, ulterior acestea urmând să se apropie de valorile normale perioadei.

Cum arată prognoza pentru următoarele patru săptămâni

Reprezentanții Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM) au anunțat, vineri, estimări meteo pentru intervalul 25 septembrie -23 octombrie.

Pentru săptămâna ce vine, respectiv pentru perioada 25 septembrie – 2 octombrie, meteorologii prognozează că temperaturile vor fi mai ridicate decât cele specifice intervalului, la nivelul întregii țări. Iar regimul precipitațiilor se anunță a fi deficitar în toate regiunile, îndeosebi în cele vestice, nordice și centrale.

Iată ce a anunțat ANM pentru fiecare săptămână în parte:

Săptămâna 25.09.2023 – 02.10.2023

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în toate regiunile.

Regimul pluviometric va fi deficitar în toate regiunile, dar mai ales în cele vestice, nordice și centrale.

Săptămâna 02.10.2023 – 09.10.2023

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă.

Regimul pluviometric va fi în general deficitar în majoritatea regiunilor.

Săptămâna 09.10.2023 – 16.10.2023

Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice acestei perioade în toate regiunile, dar mai ales în sudul și estul țării.

Regimul pluviometric va fi deficitar în vestul, nordul și centrul teritoriului, în timp ce în rest cantitățile de precipitații se vor situa în jurul celor normale pentru această săptămână.

Săptămâna 16.10.2023 – 23.10.2023

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în toate regiunile.

Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval în toată țara.

310 afisari

Nu rata să citești

Ultimele știri

Interlopul Edy Power l-a transformat, cu 9.200 euro, în valetul personal pe gardianul care îl păzea în arest. ŞOC cum s-a aflat totul!

Avea mulţi bani, dar nu şi libertate. Este povestea lui Eduard Ivan, zis Edy Power, ajuns în arestul Poliţiei Capitalei anul trecut.Capetele de acuzare?...

Iată românii care vor primi 2.100 lei în plus la pensie! Vezi dacă eşti pe lista Ministerului Muncii!

Românii mai au de aşteptat aproximativ 10 luni până să simtă în buzunar mult-anunţata creştere a pensiilor. Partea bună e că aşteptarea va merita...