AcasăUtileMeteoInformații de ultimă oră de la ANM: se anunță ploi și vânt....

Informații de ultimă oră de la ANM: se anunță ploi și vânt. Cum va fi vremea în Capitală

Informații de ultimă oră de la ANM: se anunță ploi și vânt. Cum va fi vremea în Capitală (sursa foto: realitatea.net)

Sunt vești de ultimă oră venite, vineri, de la Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

Specialiștii au actualizat informarea meteo și au comunicat prognoza pentru orele următoare, mai precis pentru intervalul 17 septembrie, ora 10:00 – 18 septembrie, ora 10:00. Sunt anunțate episoade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată, dar și intensificări ale vântului.

Astfel, prin intermediul acestei informări meteo de ultimă oră se anunță că în intervalul menționat în nord-vestul teritoriului va ploua în general moderat cantitativ. ”În centru, sud-vest și pe alocuri în rest, după-amiaza și noaptea, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse, descărcări electrice și izolat căderi de grindină și vijelii”, conform ANM.

Vântul va avea intensificări, în general, de 45-55 km/h

Meteorologii precizează, de asemenea, că în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15-20 l/mp și pe suprafețe mici, mai ales în zona Munților Apuseni și în nordul Carpaților Orientali, 30-40 l/mp.

Nici vântul nu va lipsi din peisaj. Potrivit ANM, temporar, vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor, cu viteze, în general, de 45-55 km/h, chiar mai puternice de atât, în zona montană înaltă – de peste 70 km/h.

Prognoză specială pentru București

Și tot vineri s-a anunțat, printr-o prognoză specială emisă pentru București, cum va fi vremea în Capitală, în intervalul 17 septembrie, ora 10:00 – 18 septembrie, ora 10:00.

Astfel, locuitorii Capitalei află că vremea va fi caldă, iar cerul va avea înnorări temporare. În special spre seară și la începutul nopții va crește probabilitatea pentru averse slabe, însoțite de descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, spun meteorologii.

Veștile despre regimul termic sunt cât se poate de bune, fiind anunțat faptul că temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 29 de grade Celsius.

165 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger