AcasăUtileMeteoInformații de ultimă oră de la ANM! Averse, vijelii și grindină. HARTA...

Informații de ultimă oră de la ANM! Averse, vijelii și grindină. HARTA zonelor aflate sub COD GALBEN și PORTOCALIU/Prognoză specială pentru Capitală

Meteorologii au actualizat, în dimineața acestei ultime zile din săptămână avertizările Cod galben și portocaliu, anunțând în ce zone sunt așteptate manifestări de instabilitate atmosferică. Mai multe județe se vor afla sub COD PORTOCALIU de ploi abundente, până luni dimineață, 01 august, la ora 03.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) informează, prin intermediul unei avertizări COD GALBEN, valabile în intervalul 31 iulie, ora 10:00 – 01 august, ora 10:00, așadar de duminică și până luni dimineață, că în nordul, nord-vestul, centrul, estul și sud-estul teritoriului vor fi perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată.

„Vor fi averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, local, cantitățile de apă vor depăși 25…35 l/mp. Pe parcursul nopții aria manifestărilor de instabilitate atmosferică va fi în restrângere”, potrivit ANM.

foto: meteoromania.ro

COD PORTOCALIU: instabilitate atmosferică accentuată – ploi abundente

Totodată, ANM a emis un COD PORTOCALIU, sub incidența căruia se vor afla – total sau doar parțial – mai multe județe. Sunt anunțate ploi abundente. Acest COD PORTOCALIU va fi valabil începând din 31 iulie, ora 10:00 și până în 01 august, ora 03:00.

În acest interval, local în estul Moldovei, sud-estul Transilvaniei, nordul Munteniei și al Dobrogei, precum și în zona Carpaților de Curbură „vor fi averse torențiale ce vor acumula local 40…60 l/mp”, atrag atenția meteorologii. Acestea vor fi asociate și cu descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină – transmit specialiștii ANM.

Prognoză specială pentru București: averse și descărcări electrice

Totodată, ANM a transmis o prognoză specială pentru București, vizat fiind intervalul 31 iulie, ora 10:00 – 01 august, ora 10:00. Respectiv pe durata în care va fi în vigoare avertizarea COD GALBEN, sub incidența căreia, din câte se poate observa pe hartă, se va afla și Capitala.

Conform meteorologilor, în intervalul avut în vedere, vremea va fi în general instabilă, iar valorile termice vor fi mai scăzute față de intervalul precedent.

Cerul va avea înnorări temporar accentuate și mai ales în a doua parte a zilei vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului – menționează specialiștii Administraţiei Naţionale de Meteorologie. Temperatura maximă va fi de 29-30 de grade, iar cea minimă va fi de 16-17 grade.

262 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger