AcasăUtileMeteoInformare meteo. Sunt anunțate ploi și vijelii! Cum va fi vremea în...

Informare meteo. Sunt anunțate ploi și vijelii! Cum va fi vremea în București

Informare meteo. Sunt anunțate ploi și vijelii! Cum va fi vremea în București (sursa foto: oradesibiu.ro)

Vremea va fi capricioasă, în intervalul imediat următor, iar din peisaj nu vor lipsi ploile torențiale și nici intensificările vântului.

E bine, așadar, să aveți în vedere faptul că meteorologii au emis o alertă de vreme rea, pentru perioada următoare – respectiv până joi seară târziu – și să nu uitați acasă pelerinele de ploaie sau umbrelele.

Mai exact, luni a fost emisă o informare meteo, pentru intervalul 08 iunie, ora 12:00 – 10 iunie, ora 23:00, prin intermediul căreia specialiștii de la Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) anunță că vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată.

Și anume că se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, dar și intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și, izolat, căderi de grindină.

Nu sunt vești prea bune până pe final de săptămână

”Aceste fenomene se vor semnala îndeosebi în zonele de deal și de munte, precum și în sudul, centrul și estul teritoriului. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp și, pe arii restrânse, 25…50 l/mp”, atrag atenția reprezentanții ANM.

Mai mult, meteorologii nu vin cu vești mai bune nici despre intervalul de după ce nu va mai fi în vigoare informarea emisă luni, 7 iunie. Și anume anunță că instabilitatea atmosferică va fi accentuată până la sfârșitul săptămânii.

Prognoză specială pentru Capitală. Nu vor lipsi ploile

Și tot în această primă zi a săptămânii, ANM a transmis o prognoză specială pentru București, emisă pentru intervalul 08 iunie, ora 12:00 – 10 iunie, ora 23:00, respectiv de luni până joi.

Conform meteorologilor, vremea va fi normală din punct de vedere al temperaturilor, dar ușor instabilă. ”Îndeosebi în cursul după-amiezelor și al serilor de marți, miercuri și joi (8, 9 și 10 iunie) vor fi perioade cu înnorări și averse însoțite de descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului”, conform ANM.

Din câte au mai precizat meteorologii, temperaturile maxime vor fi de 24-26 de grade, iar cele minime de 13-15 grade.

245 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger