AcasăUtileMeteoANM AVERTIZEAZĂ: ploi, descărcări electrice și vânt! Unde vor fi ninsori/Prognoză specială...

ANM AVERTIZEAZĂ: ploi, descărcări electrice și vânt! Unde vor fi ninsori/Prognoză specială pentru Capitală

(sursa foto: oradesibiu.ro)

Cele mai noi vești ce vin de la meteorologi indică faptul că vremea va fi capricioasă, în orele următoare, în multe zone din țară. Se vor semnala precipitații sub formă de ploaie, în unele regiuni, iar la munte, la altitudini mari, sunt anunțate lapoviță și ninsori.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis în dimineața zilei de miercuri o informare meteo pentru intervalul 26 aprilie, ora 10 – 26 aprilie, ora 22. Sunt anunțate ploi, în unele zone sub formă de aversă și însoțite de descărcări electrice, dar și intensificări ale vântului.

ANM: Vor fi averse, descărcări electrice și condiții de grindină

În intervalul menționat va continua să plouă în Transilvania, Maramureș, nordul Moldovei și la munte, iar după-amiaza și seara vor fi averse, descărcări electrice și condiții de grindină în Muntenia și Dobrogea. Cantitățile de apă vor fi de 15…20 l/mp și izolat peste 30 l/mp.

Local și temporar vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor, cu viteze de 45…55 km/h”, transmit specialiștii ANM.

La munte, lapoviță și ninsoare

Chiar dacă suntem pe finalul lunii aprilie, a doua lună de primăvară calendaristică, se pare că vor mai apărea în peisaj, în orele următoare, precipitații specifice mai degrabă iernii.

Mai exact, prin intermediul informării meteo, ANM anunță că „în zona montană, îndeosebi în Carpații Meridionali și în nordul Carpaților Orientali, la altitudini în general de peste 1600 m, rafalele vor depăși 70…90 km/h și vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare”.

Prognoză specială pentru București: după-amiaza și seara vor fi averse

Și tot miercuri dimineață, ANM a transmis o prognoză specială pentru zona municipiului București. E avut în vedere același interval pentru care a fost emisă informarea meteo. Și anume 26 aprilie, ora 10 – 26 aprilie, ora 22.

Conform prognozei, nici Capitala nu va fi ocolită de ploi. Meteorologii se așteaptă să apară averse, începând cu orele după-amiezii. „Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate după-amiaza și seara când vor fi averse și descărcări electrice. Se vor acumula cantități de apă în medie de 5…10 l/mp”, transmite ANM.

Nu va lipsi cu totul nici vântul, care va sufla slab și moderat. Cât despre regimul termic, meteorologii spun că temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 17 grade.

562 afisari

3 COMENTARII

  1. Nici starea vremii nu o mai nimerește cineva .
    Se anunța ca ploua SI iese soarele SI invers.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger