AcasăUtileMeteoDupă „valul” de furtuni, aflăm cum va fi vremea până la mijlocul...

După „valul” de furtuni, aflăm cum va fi vremea până la mijlocul lunii iulie. ANM, prognoza pentru următoarele 4 săptămâni

După furtunile care au afectat, joi, mai multe zone ale țării, provocând pagube, inclusiv în Capitală și județul Ilfov, unde a fost emisă, după lăsarea întunericului, o avertizare Cod roșu de vreme severă imediată, meteorologii au anunțat cum va fi vremea în România, în următoarele patru săptămâni.

E vorba despre prognoza meteo până la mijlocul lui iulie, cunoscută popular drept luna lui „Cuptor”.

Citiți și: A fost rupere de nori în Bucureşti! Uraganul a adus grindină de mari dimensiuni şi străzi inundate! (VIDEO)

Mai exact, Administrația Națională de Meteorogie (ANM) a făcut publice, vineri, 14 iunie, estimări pentru intervalul 17 iunie -15 iulie.

Potrivit specialiștilor, în următoarele patru săptămâni sunt așteptate temperaturi mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă a anului. Din câte reiese din prognoză, mai cald va fi în regiunile sudice.

Cum arată prognoza până la mijlocul lunii iulie, conform ANM:

Săptămâna 17.06.2024 – 24.06.2024

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile sudice.

Regimul pluviometric va fi deficitar la nivelul întregii țări, dar mai ales în zonele montane.

Săptămâna 24.06.2024 – 01.07.2024

Temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice pentru acest interval în regiunile sudice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale.

Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile.

Săptămâna 01.07.2024 – 08.07.2024

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă în regiunile sudice, iar în rest temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale.

Regimul pluviometric se va situa în jurul celui specific pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

Săptămâna 08.07.2024 – 15.07.2024

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână în regiunile sudice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale.

Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, în cea mai mai mare parte a teritoriului.