AcasăUtileMeteoDe când se strică vremea! Sunt anunțate ploi și descărcări electrice

De când se strică vremea! Sunt anunțate ploi și descărcări electrice

(sursa foto: emaramures.ro)

După o perioadă cu vreme mai mult decât plăcută și temperaturi văratice pe alocuri, vremea se schimbă. Astfel că în mai multe zone din țară își vor face apariția în peisaj ploile, însoțite de descărcări electrice.

Dacă luni temperaturile vor continua să fie foarte prietenoase pentru acest interval, mai exact pentru finalul lui octombrie, a doua lună de toamnă din calendar, marți ar urma să mai scadă. Mai mult, vor apărea și precipitațiile sub formă de ploaie.

Un meteorolog de la ANM a anunțat, la Realitatea Plus, schimbarea vremii, care se va semnala mâine în majoritatea zonelor țării. Sunt așteptate ploi, în mai multe zone, pe alocuri însemnate cantitativ.

Sunt așteptate ploi în vest, centru și nord

Așadar, va fi nevoie de umbrele, cel puțin în ziua următoare. „Vreme deosebit de caldă pentru această perioadă, maxime între 19 și 28 de grade, minime între 4 și 17 grade. Un cer mai mult senin, urmând ca de mâine din a doua parte a zilei lucrurile să se schimbe, va ploua în vest, centru și nord, și pe arii mai restrânse în rest.

Averse, descărcări electrice, cantități de apă mai înalte pe alocuri, temperaturile în scădere, la nivelul maximelor între 15 și 25 de grade și minime de -1 și 10 grade”, a declarat meteorologul Marina Antonescu, citată de realitatea.net.

Meteorologul a anunțat și la ce să ne așteptăm, din punct de vedere termic, în zilele următoare. „Ulterior, așteptăm ca temperaturile să mai crească zilele următoare cu un grad sau două. Temperaturile rămân peste ceea ce ar trebui să fie în această perioadă”, a mai precizat Antonescu

author avatar
Andrei Coman