AcasăUtileMeteoDate actualizate de la ANM. Prognoza pentru următoarele 4 săptămâni. Cum va...

Date actualizate de la ANM. Prognoza pentru următoarele 4 săptămâni. Cum va fi vremea până pe 13 noiembrie

Sunt informații de ultimă oră ce vin de la meteorologi, despre prognoza pentru următoarele patru săptămâni. Specialiștii au anunțat la ce temperaturi să ne așteptăm în perioada ce vine, până la mijloc de noiembrie, ultima lună de toamnă din calendar.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a făcut publică o actualizare a estimărilor meteo pentru următoarele patru săptămâni, mai exact pentru perioada 16 octombrie- 13 noiembrie.

Conform estimărilor, în general, în primele trei săptămâni din cele vizate de prognoză temperaturile vor fi mai ridicate decât cele obișnuite perioadei. Urmând ca, în săptămâna 6 – 13 noiembrie, valorile termice să se apropie de cele specifice intervalului.

Săptămâna 16.10.2023 – 23.10.2023

Valorile termice vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în cea mai mare parte a țării, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile vestice, sudice și sud-estice.

Regimul pluviometric va fi local excedentar în extremitatea de nord-vest a țării, dar și deficitar în regiunile sud-vestice și local în vest, est și sud-est, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Săptămâna 23.10.2023 – 30.10.2023

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în toate regiunile, dar mai ales în cele vestice, sudice și sud-estice.

Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile centrale, dar mai ales în cele nord-vestice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

Săptămâna 30.10.2023 – 06.11.2023

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval în cea mai mare parte a țării, cu un ușor excedent în zonele montane.

Săptămâna 06.11.2023 – 13.11.2023

Mediile valorilor termice vor fi în general apropiate de cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor avea o tendință excedentară în toate regiunile.

230 afisari

Nu rata să citești

Ultimele știri