AcasăUtileMeteoCupola de FOC peste România: valul de caniculă din Europa de Vest...

Cupola de FOC peste România: valul de caniculă din Europa de Vest ajunge şi la noi!

meteo Cupola de FOC peste România: valul de caniculă din Europa de Vest ajunge şi la noi!

Un val de caniculă va lovi de săptămâna viitoare România, dar și destinațiile de vacanță Grecia și Bulgaria În țara noastră, fenomenul va începe din vestul țării, unde temperaturile ar putea ajunge la 35 de grade Celsius.

Vestul Europei, dar și Statele Unite se confuntă cu un val de căldură neobișnuit de intens și de timpuriu.

Temperaturile vor ajunge la 38 de grade Celsius

Pentru spanioli este deja o vară de coșmar. Au parte încă din iunie de incendii de proporții, care fac ravagii în mai multe regiuni, din nord, centru și sud.

„Este posibil ca începând de săptămâna viitoare să înregistrăm în România primele zile cu temperaturi care să atingă și să depășească 35 de grade, ceea ce înseamnă că vom avea caniculă.

Temperaturile vor depăși 35 de grade începând din partea de vest a țării, deci în Câmpia Română, după care și în zonele sudice este posibil ca spre finalul săptămânii, până în 27 iunie, să consemnăm valori de până la 37-38 de grade Celsius”, a declarat Elena Mateescu, directorul ANM.

Alertă de căldură în SUA

Peste 25 de milioane de persoane din peste 12 state americane se aflau sâmbătă sub alertă de căldură. Noul val de căldură vine după ce săptămâna trecută aceleași regiuni au fost afectate de temperaturi-record.

„Dacă se va impune, pentru anumite zone, în funcție de atingerea recordurilor climatice, luăm în considerare emiterea – și nu trebuie să excludem niciodată această posibilitate – de coduri pentru caniculă”, a mai declarat Elena Mateescu.

author avatar
Andrei Ștefan