AcasăUtileMeteoCum va fi vremea vineri, 17 septembrie. E în vigoare o informare...

Cum va fi vremea vineri, 17 septembrie. E în vigoare o informare meteo de la ANM

Cum va fi vremea vineri, 17 septembrie. E în vigoare o informare meteo de la ANM (sursa foto: romaniatv.net)

Ziua de vineri aduce ploi în unele zone din țară, conform prognozei, dar și temperaturi destul de ridicate, pentru această dată din calendar, în restul regiunilor.

Vineri, 17 septembrie, este în vigoare o informare meteo emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie încă din ziua precedentă, pentru intervalul 16 septembrie, ora 19:00 – 18 septembrie, ora 10:00, prin intermediul căreia s-a anunțat că în vestul, centrul și nordul țării, dar și în zonele de munte vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse, descărcări electrice și izolat căderi de grindină.

Conform meteorologilor, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp, iar pe alocuri, 30…40 l/mp, îndeosebi la munte.

De asemenea, potrivit ANM, începând din după-amiaza zilei de vineri, astfel de fenomene specifice instabilității atmosferice se vor semnala, pe arii restrânse și în restul teritoriului.

Intensificări ale vântului

Totodată, și vântul va fi prezent în peisaj, iar temporar se va intensifica în majoritatea regiunilor. Va sufla cu viteze, în general, de 45…50 km/h, dar intensificările vor fi mai puternice la munte, în zona înaltă, de peste 70 km/h.

Vineri, temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 23 și spre 32-33 de grade, cu cele mai ridicate valori în extremitatea sudică a teritoriului. Așadar, încă sunt valori cât se poate de plăcute pentru această dată din calendar, văratice, chiar, mai ales că am trecut de jumătatea lui septembrie, prima lună de toamnă calendaristică.

Vremea în Capitală

În București, se anunță o zi plăcută sub aspect termic, cu o maximă în jurul a 29 de grade.

Conform prognozei, cerul va fi variabil, cu înnorări spre seară și noaptea, când, spun meteorologii, va crește probabilitatea pentru averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.

129 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger