AcasăUtileMeteoCum va fi vremea în România, în următoarele patru săptămâni. Prognoza meteo...

Cum va fi vremea în România, în următoarele patru săptămâni. Prognoza meteo actualizată, până pe 18 decembrie

Se anunță o vreme schimbătoare, în următoarele săptămâni. Meteorologii au transmis informații actualizare cu privire la prognoza până pe 18 decembrie.

De la nivelul Adminstrației Naționale de Meteorologie (ANM) s-a transmis o actualizare a estimărilor meteorologice pentru intervalul 20 noiembrie – 18 decembrie 2023.

Așadar, aflăm cum arată prognoza meteo până în săptămâna ce precede Crăciunul. Și cum se anunță a fi vremea de 1 decembrie și de Moș Nicolae.

Pentru prima săptămână de prognoză, meteorologii anunță că temperaturile vor fi mai ridicate decât cele specifice intervalului, în regiunile sudice și local în cele centrale, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale.

În săptămâna următoare, lucrurile par că se vor schimba simțitor sub aspect termic. Pentru intervalul 27 noiembrie – 4 decembrie, specialiștii ANM anunță că temperaturile medii vor fi mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă la nivelul întregii țări.

De asemenea, din prognoză aflăm și în ce zone sunt așteptate precipitații. Pentru perioada 20 -27 noiembrie, specialiștii anunță că regimul pluviometric va fi local excedentar în regiunile sud-vestice, nordice și în extremitatea de est a țării, iar în restul teritoriului va fi în general apropiat de normalul intervalului.

Ce anunță ANM pentru fiecare săptămână din intervalul 20 noiembrie – 18 decembrie:

Săptămâna 20.11.2023 – 27.11.2023

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în regiunile sudice și local în cele centrale, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale.

Regimul pluviometric va fi local excedentar în regiunile sud-vestice, nordice, precum și în extremitatea de est a țării, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Săptămâna 27.11.2023 – 04.12.2023

Temperaturile medii vor fi mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă la nivelul întregii țări, dar cu o abatere termică negativă ușor mai accentuată în zonele montane.

Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în extremitatea de sud și de sud-est a țării, precum și în regiunile centrale, dar mai ales zonele montane, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

Săptămâna 04.12.2023 – 11.12.2023

Temperatura medie a aerului va avea valori mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile.

Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

Săptămâna 11.12.2023 – 18.12.2023

Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor avea o tendință ușor deficitară în toate regiunile.

238 afisari

Nu rata să citești

Ultimele știri