AcasăUtileMeteoCum va fi vremea în luna mai. Prognoza meteo ANM arată temperaturi...

Cum va fi vremea în luna mai. Prognoza meteo ANM arată temperaturi și precipitații neobișnuite

prognozaCum va fi vremea în luna mai. Prognoza meteo ANM arată temperaturi și precipitații neobișnuite

Meteorologii anunță ploi puternice în următoarele 4 săptămâni, iar furtunile nu vor lipsi din peisaj. Vreme capricioasă vom avea și de 1 Mai, când sunt prognozate temperaturi mai scăzute față de normalul perioadei.

În săptămâna 1 mai – 8 mai temperaturile medii vor fi ușor mai coborâte de cât cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării.

Se încălzește după data de 8 mai

În săptămâna 8 – 15 mai temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru acest interval, în toate regiunile. Regimul pluviometric va fi local deficitar în regiunile nord-estice, centrale și sudice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.

În săptămâna 15 – 22 mai mediile valorilor termice vor fi apropiate de cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații se vor situa în general în jurul celor normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

Precipitațiile se extind

Avem vreme capricioasă în continuare. Ploile se vor extinde în mai multe regiuni ale țării în zilele următoare, iar temperaturile vor scădea considerabil. De săptămâna viitoare, un nou episod de vreme rea pune stăpânire pe România.

Duminică se anunță o vreme mai bună, când temperaturile vor depăși ușor 20 de grade Celsius.

author avatar
Andreea Vlad