AcasăUtileMeteoCum va fi vremea de Paște. Cele mai recente vești de la...

Cum va fi vremea de Paște. Cele mai recente vești de la meteorologi/ANM a anunțat prognoza până pe 20 mai

sursa foto: realitatea.net

Au mai rămas doar câteva săptămâni până la minivacanța de 1 mai și de Paște. Mai toată lumea vrea să afle detalii actualizate despre cum va fi vremea de Sărbătorile Pascale Ortodoxe. Și cum vor fi temperaturile la începutul ultimei luni de primăvară din calendar.

Mai ales cei care se vor putea bucura de zilele libere de la începutul lunii viitoare și și-au făcut deja planuri pentru a petrece zilele de 1 mai și de Paște la munte ori la mare. Sau care au de gând să iasă în parc, la plimbare.

Cum arată cele mai recente vești venite de la meteorologi

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a transmis, vineri, 19 aprilie, prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Sunt estimări meteorologice pentru intervalul 22 aprilie -20 mai.

Potrivit prognozei, temperaturile medii la începutul lunii mai, în perioada Sărbătorilor Pascale, vor fi apropiate de cele normale.

Iată cum arată estimările anunțate de ANM:

Săptămâna 22.04.2024 – 29.04.2024

Cu excepția extremității de sud-est a țării, unde valorile termice vor fi apropiate de cele normale, temperaturile medii vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru acest interval, mai ales în regiunile vestice și nord-vestice.

Cantitățile de precipitații vor fi excedentare la nivelul întregii țări, dar mai ales în zona Carpaților Meridionali și în zona sub-montană din regiunile sudice.

Săptămâna 29.04.2024 – 06.05.2024

Temperaturile medii vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile.

Regimul pluviometric se va situa în jurul celui normal pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

Săptămâna 06.05.2024 – 13.05.2024

Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile.

Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

Săptămâna 13.05.2024 – 20.05.2024

Mediile valorilor termice vor fi în general apropiate de cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Regimul pluviometric estimat pentru această perioadă va fi în general apropiat de cel normal, în cea mai mare parte a țării.