AcasăUtileMeteoCum va fi vremea de Florii și de Paște. Prognoza meteo pentru...

Cum va fi vremea de Florii și de Paște. Prognoza meteo pentru perioada 8 aprilie- 6 mai

(sursa foto: agrointel.ro)

Cu doar o lună rămasă până la Sărbătoarea Paștelui ortodox, perioadă în care mulți români se vor bucura de o minivacanță, aflăm cum arată prognoza pentru următoarele patru săptămâni.

Așadar, ce vești vin de la meteorologi cu privire la vremea din perioada următoare, inclusiv pentru ziua în care se sărbătoresc Floriile (28 aprilie), dar și pentru prima zi de Paște (5 mai).

Nu de alta, dar mulți își fac de pe acum planuri pentru perioada Sărbătorilor Pascale, în care vor să se bucure de timp liber alături de cei dragi și de plimbări – dacă nu la munte sau la mare, măcar de o ieșire în parc.

Sunt estimări anunțate vineri, 5 aprilie, de la nivelul Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), pentru intervalul 8 aprilie- 6 mai 2024.

Astfel, meteorologii estimează că temperaturile vor rămâne mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă şi în prima săptămână a lunii mai, de Paşte.

Nu vor lipsi, însă, nici ploile. Dacă pentru prima săptămână din prognoză meteorologii estimează, referitor la cantitățile de precipitații, că vor fi deficitare în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile nordice, pentru săptămâna 15-22 aprilie specialiștii anunță că regimul pluviometric va fi ușor excedentar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în zonele montane.

Ce au anunțat reprezentanții Administraţiei Naţionale de Meteorologie:

Săptămâna 08.04.2024 – 15.04.2024

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile nordice.

Săptămâna 15.04.2024 – 22.04.2024

Temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile, dar mai ales în cele extracarpatice.

Regimul pluviometric va fi ușor excedentar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în zonele montane.

Săptămâna 22.04.2024 – 29.04.2024

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, în toate regiunile.

Săptămâna 29.04.2024 – 06.05.2024

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă în regiunile sudice și sud-estice, iar în rest va fi în general deficitar.

author avatar
Andrei Coman