AcasăUtileMeteoCum va fi vremea de Crăciun în București. Vești de la ANM...

Cum va fi vremea de Crăciun în București. Vești de la ANM despre temperaturi

(sursa foto: realitatea.net)

Se apropie tot mai mult Sărbătorile de iarnă. Iar locuitorii Capitalei care vor rămâne la acest final de săptămână în București află cum va fi vremea până în dimineața zilei de duminică, 26 decembrie, la ora 10. E vorba despre o prognoză specială emisă, joi, de ANM, ce cuprinde vești despre vremea din Capitală inclusiv în prima zi de Crăciun.

Mai precis, vizat de prognoza specială transmisă de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) în cursul zilei de joi este intervalul 23 decembrie ora 22:00 – 26 decembrie ora 10:00.

Pentru perioada 23 decembrie ora 22:00 – 24 decembrie ora 08:00, și anume pentru noaptea ce vine, se anunță că vremea va fi rece, iar cerul va fi mai mult noros. Vântul va sufla în general slab. Cât despre nivelul termic, se anunță că temperatura minimă va fi de -7…-5 grade.

Vineri, temperaturile maxime încep să crească, față de zilele precedente. Veștile de la ANM pentru intervalul 24 decembrie ora 08:00 – 25 decembrie ora 08:00 sună astfel: vremea se va încălzi. Cerul va fi variabil, cu înnorări în prima parte a zilei. Vântul va sufla moderat, temporar cu intensificări seara și noaptea, când la rafală se vor atinge viteze de până la 40…50 km/h. Temperatura maximă va fi de 5…6 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 2 grade.

În prima zi de Crăciun, temperaturile în București vor urca și mai mult, vremea căpătând, s-ar putea spune, chiar un aspect primăvăratic. Pentru intervalul 25 decembrie ora 08:00 – 26 decembrie ora 10:00 ANM anunță următoarele: „Vremea va continua să se încălzească, valorile termice urmând a se situa cu mult peste cele obişnuite în ultima
decadă a lunii decembrie. Astfel, maxima va fi de 11…12 grade, iar minima de 1…2 grade”.

Meteorologii spun că temporar cerul va avea înnorări, iar în a doua parte a nopții și dimineața va fi ceață. Vântul va sufla slab până la moderat.

Informare meteo: precipitații, vânt și polei – ZONELE VIZATE

De asemenea, tot joi ANM a emis o informare meteo, valabilă pentru intervalul 23 decembrie, ora 22:00 – 26 decembrie, ora 10:00.

Prin intermediul căreia meteorologii au anunțat că în nordul, centrul și vestul țării temporar vor fi precipitații, moderate cantitativ, iar cantitățile de apă, acumulate pe tot parcursul intervalului, vor depăși local 20…30 l/mp și izolat 40…50 l/mp, îndeosebi în zona deluroasă și montană aferentă.

„În noaptea de joi spre vineri (23/24 decembrie) și în prima parte a zilei de vineri vor fi precipitații mixte în Crișana și pe alocuri în Banat și sud-vestul Transilvaniei, iar în Maramureș și local la munte, în Transilvania și în nordul Moldovei va ninge și se va depune strat de zăpadă.

Pe parcursul zilei de vineri (24 decembrie) în zonele joase de relief precipitațiile se vor transforma treptat în ploaie, iar îndeosebi în noaptea de vineri spre sâmbătă (24/25 decembrie) și sâmbătă (25 decembrie), la munte, la altitudini mai mici de 1700 m, vor predomina ploile, determinând topirea stratului de zăpadă. Local se va forma polei”, potrivit ANM.

Totodată, specialiștii ANM atrag atenția asupra faptului că temporar vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor, cu viteze în general de 45…55 km/h. Pe crestele montane, însă, rafalele vor depăși 80…90 km/h, viscolind ninsoarea și spulberând zăpada.

Atenționare COD GALBEN – unde va ninge

foto: meteoromania.ro

Nu în ultimul rând, e de precizat faptul că ANM a emis, în 23 decembrie, și o atenționare meteo COD GALBEN ce va fi valabilă în intervalul 24 decembrie, ora 02:00 – 24 decembrie, ora 14:00. Și anume în Ajunul Crăciunului. Sunt anunțate intensificări ale vântului, dar și zonele în care se vor semnala ninsori.

ANM menționează că „vântul va prezenta intensificări la munte, îndeosebi în zona înaltă, cu rafale ce vor depăși 80…100 km/h, viscolind ninsoarea, spulberând zăpada și determinând scăderea vizibilității.

În Munții Apuseni, în grupele vestice ale Carpaților Meridionali, în Carpații Orientali și în județele Maramureș, Satu Mare, Sălaj și Bistrița va ninge însemnat cantitativ și se va depune strat nou de zăpadă, local consistent”.

210 afisari

1 COMENTARIU

  1. Vremea echivalează cu un reportaj luat de un ziarist pe patul de moarte al unui ministru .Ziaristul in graba; domnule ministru cum a-ți vrea după ce nu veți mai fi să fiți incinerat sau in nmormintat?ministrul raspunde ; a-și vrea sa fiu incinerat și urna cu cenușa să-mi fie pusă la cap .

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger