AcasăUtileMeteoCum arată prognoza pentru perioada de Paști și primele săptămâni din luna...

Cum arată prognoza pentru perioada de Paști și primele săptămâni din luna mai. Când se mai încălzește vremea

Cum arată prognoza pentru perioada de Paști și primele săptămâni din luna mai. Când se mai încălzește vremea (sursa foto: alba24.ro)

Sărbătorile Pascale ortodoxe se apropie tot mai mult, la fel și zilele libere de la începutul lunii mai. Nu sunt puțini cei care își fac deja planuri pentru minivacanța de Paști, drept urmare aruncă un ochi și pe prognoza meteo. Mai ales că în ultima perioadă vremea s-a dovedit destul de schimbătoare, iar temperaturile primăvăratice au cam lipsit din peisaj, deși suntem în luna aprilie.

În tot acest context, Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a făcut publice, recent, estimări cu privire la vremea din următoarele săptămâni, inclusiv cu privire la prognoza de la începutul lunii mai, care coincide cu Sărbătorile Pascale ortodoxe, Sfintele Paști fiind celebrate în acest an pe 2 mai.

Până atunci, însă, urmărind veștile venite de la ANM descoperim că ploile nu se vor da duse în totalitate din peisaj, în perioada imediat următoare, și nici temperaturile nu vor fi, cel puțin până la finele lunii aprilie, tocmai cele așteptate pentru această perioadă a anului, respectiv pentru a doua parte a celei de-a doua luni de primăvară.

Abia după Sărbătorile de Paști se mai încălzește vremea, din câte prognozează meteorologii.

Conform ANM, situația pentru perioada următoarelor săptămâni se anunță astfel:

– pentru săptămâna 19.04.2021 – 26.04.2021 – aflăm că ”valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării, dar cu o abatere termică negativă ușor mai accentuată în regiunile nord-vestice”, iar ”regimul pluviometric va fi local excedentar în regiunile nord-vestice și în extremitatea de sud și sud est a țării, dar și local deficitar în sud-vest și nord-est, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval”.

– pentru săptămâna 26.04.2021 – 03.05.2021, veștile transmise de ANM spun că ”temperaturile medii ale aerului vor fi ușor mai coborâte decât cele normale pentru această săptămână, în jumătatea nordică a țării, iar în rest vor fi apropiate de cele specifice pentru această perioadă”, iar ”cantitățile de precipitații vor fi în general excedentare în regiunile vestice, nord-vestice și centrale, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval”.

– în săptămâna 03.05.2021 – 10.05.2021, ”temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României”, iar ”regimul pluviometric se va situa în general în jurul celui normal pentru acest interval, în toate regiunile”.

– nu în ultimul rând, pentru săptămâna 10.05.2021 – 17.05.2021 s-au anunțat vești mai îmbucurătoare, la nivel de temperaturi, și anume faptul că ”valorile termice vor fi apropiate de cele normale pentru această săptămână, la nivelul întregii țări”. Totodată, din direcția ANM s-au comunicat și următoarele amănunte cu privire la cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval, și anume că ”vor fi în general deficitare în regiunile sudice, dar și local excedentare în regiunile nordice și nord-vestice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.”

222 afisari

1 COMENTARIU

  1. 1. Oferta de succes: oportunitate de castig.
    Cautam urgent operatori pe internet. Castigurile sunt foarte motivante. Lucrati acasa la dvs, la calculator, in timpul liber.
    Asiguram instruire gratuita si de cea mai buna calitate, invatam totul impreuna! Se semneaza un contract in original, trimis prin posta. Trebuie sa aveti varsta de 18 ani si cunostinte minime de navigare pe internet. Pentru detalii, contactati-ne pe adresa de e-mail: activitatecompletonline@gmail.com

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Șeful InfoCons atrage atenția, înainte de Sărbători: „Masa de Paşte poate să aibă 250 de aditivi, iar sare şi zahăr cât pentru două săptămâni”

Dat fiind faptul că Paștele se apropie tot mai mult, nu sunt deloc puțini cei care au început deja să facă pregătiri pentru masa...

Postecoglou obligat să-l titularizeze pe Drăgușin?

Ben Davies, fundașul stânga al lui Tottenham, s-a accidentat și va rata restul acestui sezon. Destiny Udogie, titularul postului, ratează și el finalul acestei...
proger