AcasăUtileMeteoCOD GALBEN. Ploi torențiale, vânt și grindină - HARTA zonelor vizate/Cum va...

COD GALBEN. Ploi torențiale, vânt și grindină – HARTA zonelor vizate/Cum va fi vremea în Capitală luni, 5 iunie

ploiCod Portocaliu de ploi torenţiale în 13 judeţe. Cantităţile de apă vor depăşi 50 l/mp - HARTA / Prognoză specială pentru București

Prima zi a săptămânii va aduce perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în unele zone ale țării – avertizează meteorologii. Ca urmare, a fost transmisă o atenționare meteo tip COD GALBEN.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis atenționarea meteo COD GALBEN în dimineața zilei de luni, 5 iunie. Ea va intra în vigoare luni la prânz, la ora 12, și va fi valabilă până seara târziu, și anume până pe 05 iunie, la ora 22.

COD GALBEN la munte și în sudul și estul Transilvaniei

În tot acest răstimp, în unele zone ale țării sunt prognozate episoade cu ploi torențiale, dar și grindină și descărcări electrice. De asemenea, vor fi și intensificări ale vântului.

foto: meteoromania.ro

În intervalul menționat, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și intensificări ale vântului, la munte și în sudul și estul Transilvaniei. În intervale scurte de timp (1 – 3 ore) cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 30 l/mp”, atrag atenția specialiștii ANM.

Cum va fi vremea în Capitală

Veștile despre vremea din Capitală, în prima zi a acestei săptămâni, sunt cât se poate de bune. În sensul că meteorologii anunță, prin intermediul unei prognoze speciale pentru București, că vremea va fi predominant frumoasă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat.

Conform prognozei ANM, în București, luni, temperatura maximă va fi de 26…27 de grade.