AcasăUtileMeteoCOD GALBEN emis de meteorologi! Sunt anunțate vijelii și ploi torențiale -...

COD GALBEN emis de meteorologi! Sunt anunțate vijelii și ploi torențiale – HARTA zonelor vizate/ ANM, prognoză specială pentru București

COD GALBEN emis de meteorologi! Sunt anunțate vijelii și ploi torențiale - HARTA zonelor vizate/ ANM, prognoză specială pentru București (sursa foto: realitateadetulcea.net)

Mai multe județe din țară se vor afla, de miercuri la prânz, sub „umbrela” unei atenționări meteo COD GALBEN, de instabilitate atmosferică temporar accentuată. Sunt anunțate perioade cu averse torențiale, dar și vijelii.

Atenționarea COD GALBEN emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) va intra în vigoare miercuri, 25 mai, la ora 12 și va rămâne valabilă până joi dimineață, 26 mai, la ora 08.

21 de județe se vor afla, total sau parțial, sub incidența atenționării meteo

foto: meteoromania.ro

În răstimpul avut în vedere, meteorologii prognozează că „în Maramureș, Transilvania, local la munte, iar îndeosebi spre seară și noaptea și în Banat, Crișana și nordul Moldovei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată”.

S-a anunțat că se vor semnala frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii (viteze de 55…70 km/h și pe arii restrânse 80…90 km/h), averse torențiale şi izolat grindină. „Cantităţile de apă vor depăşi 15…20 l/mp şi izolat 30 l/mp”, conform ANM.

Ce au mai anunțat meteorologii

Vin câteva vești și despre vremea din cursul nopții de miercuri spre joi. Mai exact, specialiștii de la Administraţia Naţională de Meteorologie au precizat, totodată, că astfel de fenomene vor fi, pe arii restrânse, în noaptea de miercuri spre joi (25/26 mai) și în restul teritoriului.

Iar pe parcursul zilei de joi (26 mai), acestea vor fi mai frecvente în regiunile sud-estice, se menționează din direcția ANM.

Prognoză specială pentru București. Când s-ar putea să plouă

Și tot miercuri dimineață, meteorologii au transmis o prognoză specială pentru București, cu vești despre vremea din Capitală, în orele următoare. Se are în vedere intervalul cuprins între 25 mai, ora 12 – 26 mai, ora 08.

Meteorologii spun că vremea va fi predominant frumoasă, în Capitală, şi se va încălzi. „Cerul va fi variabil la senin, cu înnorări spre sfârșitul intervalului, când și probabilitatea pentru descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și averse va fi în creștere”, conform ANM.

Temperatura maximă va fi de 27…29 de grade, iar cea minimă de 13…16 grade.

author avatar
Cristina Stefan
292 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger