AcasăUtileMeteoCOD GALBEN emis de ANM pe 1 decembrie: 11 județe, vizate -...

COD GALBEN emis de ANM pe 1 decembrie: 11 județe, vizate – HARTA. Ce anunță meteorologii/Prognoza pentru București

(sursa foto: alba24.ro)

Se anunță vreme mohorâtă de 1 decembrie, în mai multe zone ale țării, inclusiv în Capitală.

Meteorologii informează, joi, că în orele următoare vor fi precipitații în Moldova și în zona Carpaților Orientali și depuneri de polei, pe arii relativ extinse. Nu mai puțin de 11 județe se vor afla, total sau parțial, sub incidența unei atenționări meteo ce va intra în vigoare joi la orele prânzului.

COD GALBEN: depuneri de polei

foto: meteoromania.ro

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, în dimineața acestei zile, un COD GALBEN, ce va fi valabil în perioada 01 decembrie, ora 12 – 02 decembrie, ora 12.

„În intervalul menționat, în Moldova și în zona Carpaților Orientali temporar se vor semnala precipitații slabe mixte (ploaie, lapoviță, iar în zona montană și submontană trecător și ninsoare) și pe arii relativ extinse se va depune polei”, conform ANM.

Meteorologii informează, totodată, că depuneri de polei vor fi izolat și în estul Munteniei, nordul Dobrogei și în Transilvania. Iar pe litoral, vântul va avea intensificări cu rafale în general de 50…55 km/h.

Prognoza actualizată pentru București: vreme rece și precipitații

Și tot joi, ANM a actualizat prognoza pentru Capitală. Meteorologii au transmis, prin intermediul unei prognoze speciale pentru București, valabile pentru intervalul 01 decembrie, ora 12 – 02 decembrie, ora 12, că vremea va fi rece în Capitală. Și nu vor lipsi precipitațiile.

„Nebulozitatea va fi persistentă și vor fi precipitații mixte – ploaie, iar temporar lapoviță și ninsoare.

Vor fi condiții de polei. Vântul va sufla moderat, cu intensificări în timpul zilei, când va atinge viteze de 40…50 km/h.

Temperatura nu va avea variații semnificative pe parcursul intervalului, astfel că maxima va fi de 1…2 grade, iar minima de 0…1 grad”, potrivit ANM.