AcasăUtileMeteoCOD GALBEN de la ANM! Ploi torențiale, vijelii și grindină - HARTA...

COD GALBEN de la ANM! Ploi torențiale, vijelii și grindină – HARTA zonelor vizate de atenționarea meteo

AVERTIZARE METEO de la ANM. Canicula, urmată de instabilitate atmosferică accentuată. Unde lovesc ploile - HARTA

Vremea va fi instabilă, în prima zi a acestei săptămâni, în mai multe zone din țară, fiind anunțate ploi torențiale, descărcări electrice, dar și, pe alocuri, vijelii și cpderi de grindină. Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM) au actualizat, luni, 15 august, atenționarea meteo COD GALBEN.

Cel mai recent mesaj de le meteorologi, emis sub forma unei atenționări COD GALBEN, va fi valabil în cursul zilei de luni, mai precis în intervalul 15 august, ora 11:00 – 15 august, ora 22:00.

ANM: Cantitățile de apă vor depăși 25…40 l/mp și pe arii restrânse 50…70 l/mp

foto: meteoromania.ro

Când, potrivit ANM, la munte, în Dobrogea, local în Muntenia, Transilvania, Moldova, Maramureș și nordul Olteniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. „Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe alocuri vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25…40 l/mp și pe arii restrânse 50…70 l/mp”, informează Administrația Națională de Meteorologie.

Totodată, specialiștii ANM anunță faptul că fenomene specifice instabilității atmosferice se vor semnala luni, 15 august, pe arii restrânse și în restul teritoriului, iar marți, 16 august, cu precădere în nord, centru și est.

Prognoză specială pentru București

Și tot luni, Administrația Națională de Meteorologie a emis și o prognoză specială pentru București, pentru 15 august, intervalul orar 11:00 – 22:00.

Conform ANM, în Capitală vor fi perioade în care vor mai fi posibile averse care să cumuleze 5…10 l/mp și izolat 15 l/mp.

Temperatura maximă în București va fi de 27…28 de grade.

219 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger